Luleå HF

116549 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2412727

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Det du kallar sekt är för oss Bygdens lag. Ett fint exempel på det var gårdagens match där Kågedalens AIF uppmärksammades och deras 60 års jubileum där en av deras många bidrag till svensk hockey, Pär Lindholm normalt spelande med tröjnummer 17 dagen till ära bytt till 60. Det visar AIK:s respekt för den lilla föreningens ideella slit. Helt klart hade vi gärna sett att Filip Gustavsson med Kågedalens AIF som moderklubb och en hel del år i AIK fortsatt sin karriär där men som vi alla vet, ungdommar är otåliga och har tyvärr blivit en handelsvara i alltför unga år kan jag tycka.

Lite avundsjuk är du allt Sven på vårt Bygdens lag som sträcker sig långt in på Norrbottnisk mark. Kågedalens AIF 60 år när bildades Luleå hockey?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Iceman99: Jag noterar att du "hoppar över" den riktiga plumpen i det protokoll som gäller för relationen Apan-Luleå, nämligen de lögner, rykten och ensidiga skit som Apans ledning i nära samarbete med en brännvinsjournalist spred om vår klubb, våra supportrar och vår stad år efter år.

Jag förstår dig. Vem kan försvara det?

I stället koppar du på den från aphåll vanliga diskussionen om min k-k är; ja i er tappning: vi har funnits mycket längre än ni! Vilket, även om man i sekten tycks tro att ju oftare man upprepar en lögn, desto mer sanning blir det, inte stämmer.

Här brukar vi använda fakta i stället för hitte-på. Och då gäller:
• IFK Luleå bildades 1900
• Luleå SK bildades 1915
• Apan bildades 1921
• De båda Luleåkliubbarna tog upp hockey i början av 1930-talet och spelade DM-finaler redan då.
• Apan "tog upp" hockeyn 1943 påstås de, men sanningen är att det blev inget spel eftersom vintern var mild och isarna smälte.
• Kågedalens AIF? Bildades 1961.

Vanliga apinvändningar:
a) Ja, men ni "hette" inte Luleå Hockey då, juh? Och? Ber att få påminna om att Apan hade namnet Skellefteå Hockey Club och spelade inte ens i Elitserien men 1991 bör man namn till Skellefteå AIK - det officiella beslutet att byta namn till AIK Stingheads togs tillbaka för att man skulle slippa betala fakturan till den reklambyrå som på uppdrag tagit fram den nya logotypen.
b) Ja, men ni är ju bildade av TVÅ klubbar! Och? Ber att få påminna om att Skellefteå AIK bildades som en motvikt mot dåtidens storlag i schtan - Skellefteå IF - eftersom denna klubb vägrade ta upp bandy på programmet. Och dessa två klubbar gick helt ihop under namnet Skellefteå AIK/IF, OK?

Bygden? Per definition bebyggt område i landsorten. Skellefteå kommun utgörs av norra halvan av landskapet Västerbotten där >99% är obebyggt område i landsorten, således obygd. Så obygden vore ett bättre namn, likaledes blygden indikerande att ni bör vara blyga när det framkommer att ni "expanderade" gruppen "Bygdens föreningar" - bakgrunden till att Apan spelade mot Kågedalen häromdagen - att också inkludera Piteå HC när ni i lönndom lurat dem att hänga på häromåret. Skämmes! Blygs!

Vad var det mer? Ja, Filip Gustavsson, ja. Du skriver angående honom att "ungdommar är otåliga och har tyvärr blivit en handelsvara i alltför unga år " därmed med handelsvara antydande att att Luleå värvade honom eller något sådant.

Återigen går vi till fakta och de lyder som följer: Filip ville bli hockeymålvakt som pojkspelare hos Apan. Efter nionde klass skulle han väja gymnasium och då var det på det viset att snål-Apan inte hade någon målvaktstränare för juniorer. Först som senior fick målvakter tillgång till riktig tränare - Holm, alltså - i seniorlaget. Det hade ju ingen betydelse eftersom Apan i stort sett alltid köpt sina målvakter. Men Filip hade att se fram emot fem år - av sin viktigaste utvecklingstid 15-20 år - utan målvaktsträning! Och det är hans egna ord, att de enda instruktioner han fick var "ta pucken!". Han ville vara kvar i Skellefteå och Apan och Apans hockeygymnasiet så han frågade sina tränare och ledare om det fanns någon chans att Apan skulle anställa en målvaktstränare, och sedan gick han till deras chefer och frågade samma sak. Men svaret var kategoriskt NEJ. Då valde Filip att söka in till gymnasiet i Luleå för att få gå på Luleå Hockeys hockeygymnasiet med den nationellt välrenommerade målvaktsträning som fanns där. Och vi vet hur det gick. När han åkt över till AHL/NHL har han upprepade gånger berättat att han inte skulle ha lyckas med detta utan Linda Blomqvist och övriga målvaktstränare som utvecklade honom i Luleå Hockey.

Men när du ändå nämner "ungdommar ... tyvärr blivit en handelsvara i alltför unga år" så undrar jag om du känner till hur Apan genom APlasse J och Apwallson skämde ut sig genom att kontakta andra klubbars talanger ända ned i 12-årsåldern för att lura dem att komma till Apan när det var dags för gymnasium? Och som det inte var nog utsattes de där för ett sekttryck innehållande grava inslag av pennalism och kränkande särbehandling att Skolinspektionen beslutade flytta verksamheten till Umeå. Nå, under många år lyckades Apan lura till sig majoriteten av talangfulla pojkar främst från främst Umeå och Norrbotten och det är i själva verket de som utgör grunden för Apans tid på hög Elitserie/SHL-nivå. Men numera har både BurkÖlen och Luleå Hockey satt stopp för denna egoistiska aprovdrift bland unga pojkar.

Ja, det var väl allt tills vidare. Det du lyft har bemötts och vederlagts med fakta och sanning. Ett ovanlig grepp för blygden förstås där sekten föredragit viskande ryktesspridning av hitta-på i stället.

Men eftersom du visar intresse för relationen Apan visavi Luleå Hockey kan du förklara hur det kommer sig att en brännvinsjournalist, som nära och formellt samarbetade med Apan i många år (och bland annat spred de hitta-på-rykten som sektledarna ville få ut under påståendet "anonyma källor") öste en så j-a massa skit över Luleås hockeyledare och -supportrar? Eller hur klubben höll käften ett helt år medan apsupportrar förföljde och till livet hotade en chefredaktör och dennes minderåriga barn för att tidningen informerat om att en apspelare i fyllan och villan blivit tagen av polisen, alltmedan Apan sponsrades och körde med slogan Spola Kröken.
Kommentera