Luleå HF

116549 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2412846

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Iceman99: Nej, det glömde jag inte, men det saknade betydelse för diskussionen: när IFK Luleås och Luleå SK:s ishockeysektioner gick ihop 1977 var det under namnet Groko Hockey, vilket efter två år ändrades till Luleå Hockey. Intresset för hockey har INTE vandrat mellan dussinet föreningar i Luleå det är bara hitta-på, men det tycks ju vara melodin i obygden.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Korrekt som Sven skriver, är bara 2 namn som förekommit i hela LHFs historia, GroKo och LHF. Plåtföretaget GroKo ägdes av LHFs "grundare" Seard Åbergs som INTE ägde hockey föreningen utan "en reklambetonad investering i en specialklubb i ishockey" : servimg.com/view/19638344/423
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Full omgång i SHL idag:

15:15
• IK Oskarshamn-Timrå IK
• Frölunda HC-Linköping HC

Oskars och Timret påminner ju lite om varandra med hyggliga försvar kombinerat med vassa forwards. Men Timret har betydligt fler starka anfallsspelare än Oskars och det borde kunna fälla avgörandet i den matchen.

Att Fiskrenset till slut ska vakna denna säsong är ju väntat och det borde ske idag. Men om de inte skärper sig kan Pungen - som inte är ofarliga - spöa fiskrensarna.

18:00
• Skellefteå AIK-Leksands IF
• Brynäs IF-HV 71
• Färjestad BK-Örebro HK
• Rögle BK-Luleå HF
• IF Malmö Redhawks-Växjö Lakers HC

Får fundera lite på de sena matcherna.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Som bekant fick Göteborg Hockey dra sig ur årets SDHL, sedan Fiskrenset elakt som fan snott deras spelare. Och det innebär att bara nio lag deltar i serien vilket betyder att varje lag kommer att spela 32 matcher.

Nu har Luleå Hockey spelat halva serien, 16 matcher, och vunnit samtliga förutom en enda förlust, mot DamPölsan. En sådan första seriehalva måste förstås vara en rekordnotering.

DamPölsan är förstås den starkaste konkurrenten till Luleå denna säsong, men därutöver har vi också DaMooDoo och DamGården som är lite svagare, men inte kan räknas bort.

Luleå har mött Damgården en gång denna säsong och i den matchen ledde Damgården med 0-1 samt 1-2 och hade senare 3-3 inför tredje perioden då Luleå drog ifrån och vann med 5-3.

Luleå möter just nu DamGården i Stockholm och efter inledande underläge 1-0 har Luleå nu vänt till 1-2 och vi har spelat sex minuter av andra perioden.
Kommentera