Luleå HF

116121 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2415690

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och så har vi samtliga slutresultat:

• Växjö Lakers HC-Skellefteå AIK 1-2 straff
• Luleå HF-Frölunda HC 0-1
• Brynäs IF-IK Oskarshamn 1-4
• Leksands IF-Färjestad BK 2-3
• HV 71-Timrå IK 1-4
• Linköping HC-Örebro HK 4-2
• IF Malmö Redhawks-Rögle BK 2-3
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och här kommer den riktiga tabellen, baserad på gjorda mål per match (inklusive att varje lag konverterats att ha spelat lika många matcher som den lag som spelat flest matcher.

Vi börjar få klara tendenser nu. Fem lag har ryckt i serietoppen.

Och i botten har två lag tappat lite kontakt uppåt.

Vore inte helt oväntat om de fem i topp fortfarande ligger där när serien färdigspelat. Liksom de två i botten kan bli de två som får möta varandra om förnedringen att åka ned i Allsvenskan.

När det gäller positiva överraskningar i SHL är de väl två:
• Läjkers som tycks kanonbra (tappade onödigt 2p till Apan men spelade ut aporne).
• Timret, som lite oväntat visats ha ett hyggligt försvar, samt med ett par riktiga spetslinor som inte behöver fler än ett fåtal spelvändningar för att avgöra matcher.

Själva har vi satt i system att torska många jämna matcher med uddamål och ska vi fixa detta måste vi få till ett fungerande PP. Nu hade vi en hel del PP-chanser, men fiskrensarna var skickliga att öppna väg för Lasse Johansson som vaknat och tar de skott han ser. Och jag mår lika illa som Magnus Uggla när jag ser ett Luleå-PP där #44 har förtroende stå som ensam back vid blå centralt för att styra spelet. I den positionen lyckades han idag förlora matchen för oss - när vi i praktiken spelade PP!

Nu ser vi mycket fram emot att Bulan hittar rätt plats och rätt linor när han får också Tomi Sallinen och Mario Kempe att laborera med.

Fast allvarligt talat. Min uppfattning är att den spelare vi skulle behöva få in för att få ett starkt PP heter Lepistö. OK, för Limpan. Men med backar utan samma speluppfattning och hårda och precisa direktpass som Lepistö blir det jävligt svårt för forwards att åstadkomma något. Nu tycker jag ändå att Luleås PP-spelare var mer rörliga än vanligt, men utan en fungerande back vid blå kan boxspelslaget enkelt fokusera att krympa och markera bort oss nära nedre slottet. Kan där lägga till att backskott som går i mål är liiiite bättre att ligga inne med än de vi för närvarande excellerar i där vi prickskjuter i magplatta när vi överhuvudtaget prickar målet.

KÖP HEM LEPISTÖ - NU!
Kommentera