Luleå HF

116121 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2415973

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
DIFiplinnämnden har fått två rapporter från igår, beslut kommer idag.

a) Fiskrensare Mursak anmäld för knätackling på kOMAReK. Jag tycker att Mursak lite grann försökt stanna upp när han insåg att han skulle bara träffa kOMAReKs ben men det var vårdslöst av honom att ge sig in i situationen som han gjorde och något straff ska han ha. Knätacklingar SKA straffas hårt, men gissar att just denna bedöms liiite snällare. 2-3 matcher?
Mer anmärkningsvärt är att Fiskrenset matchstraffas och anmäls för knätacklingar TVÅ matcher i rad nu. Det ska inte ens ske "en match i rad" och tycker att Rogern har all anledning att komma ut ur "jag såg inte situationen"-garderoben och lova att laget ska skärpa sig och ge fan i att riskera att tackla sönder knän på motståndare.

b) Pärlindholm, våldsam apa. Anmäld för crosschecking på halsen på läjk. Den där gillar jag inte och rapporten är lite väl subjektiv "de knuffar varandra och Lindholm delar ut en crosschecking"som träffar" halsen på läjken". Jag skulle bättre beskriva det som att Lindholm kommer efter sargen och möts av läjken som stänger vägen trots att Lindholm är upp med klubban och försöker slå undan läjken. Lindholm följer upp det med att snett bakifrån crosschecka läjken över höger överarm, varpå läjken vänder sig om och då väljer Lindholm att dela ut en rejäl crosschecking mot hals/ansikte. Med anledning av att rapporten beskriver händelsen nästan som ett olyckligt misstag bara gissar jag att även denna bedöms lite mildare. 2 matcher kanske?

Själv tycker jag verkligen inte att crosscheckingar mot struphuvud ska bagatelliseras som det gjorts. Jag tycker till att börja med att crosschecking är ett jävla otyg, ofta utdelat bakifrån mot spelare och tycker fan inte att det är hockey utan snarare fegt fulspel. Men det tycks ha blivit accepterat att i hockey är det bara att crosschecka på och det skiter zebrorna konsekvent i OM inte den som blir crosscheckad ramlar pladask, då blir det utvisning. Min uppfattning är dock den att de pladask vi ser och de utvisningar som tas inte speglar kraften i det våld med klubban som utdelas utan snarare en mottagare som i förväg bestämt sig för att "nu ska jag åka omkull så att vi får PP". Och då är det illa. Och än mer illa att denna "acceptans" av crosscheckingar i hockey också tycks innebära att de allra fulaste tilltagen, nämligen crosschecking mot struphuvud eller ansikte spelas ned som typ "var lite otur, var nog inte tänkt träffa där" vilket gör mig förbannad. Bara att tänka sig in i civilt liv där någon med ett vapen man håller med båda armar delar ut med full kraft mot struphuvud på annan människa - vad kan det ställa till med? Svar: död. Det är en typ av våld som om det innebär att struphuvudet krossas riskerar stänga till lufttillförseln och kväva den skadade. Tror dock att på ishockeyrink borde hjälp kunna vara tillgänglig snabbt, även om jag är tveksam till att t ex en klubbläkare som fru distriktsläkaren skulle fixa det. Vidare ursäktas en del våld med att det handlar om vältränade ishockeyspelare men inte fan finns det några muskler att träna upp som skyddar halsen framifrån. Ja, vi får se. I slutspelet i våras åkte ju Engsund på en sådan där medveten, avsiktlig och ful tackling mot struphuvud fast spelet var avblåst och skitlärlingen rapporterade det inte ens så vi vet inte hur DIFiplinnämnden skulle ha bedömt saken. Jag skulle gärna se att nämnden poängterar att våld mot hals inte accepteras och ger 4-5 matcher, men tror säkert att det bedöms mildare tyvärr.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och nu kom DIFiplinnämndens beslut. 2 matcher för Mursak, 2 matcher för Lindholm. Som väntat alltså.
Kommentera