Luleå HF

116121 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2416003

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Det här var intressant!

Lucas Wallmark bestraffas med 20,000 kronor i böter för filmning i Schweiz. Och det gäller hans agerande i samband med att han lägger en straff, faktiskt.

”Efter den avslutade straffen slår Senn med sin klubba mot Wallmarks högra benskydd så att benet rör sig bakåt och Wallmark tappar balansen. ... Det går också att se att han sträcker ut det vänstra benet som han står på. Det är benet som det inte finns någon kontakt med och rörelsen med det benet är oförståelig."

He he. Han "förlorar benet" alltså. Det som jag i flera år, som en Don Quijote mot väderkvarnarna, påpekat att Apan pysslat med. Det började med Fläskberget under dennes sista år och numera är det speciellt apan swingerli som bevisligen fuskar på det sättet nästan varje match, när Apan "behöver" spela PP under slutminuter. USCH!

Låt oss hoppas att man även i Sverige begriper detta, likt man nu gjort det i Schweiz. Det fusk som Apan pysslar med måste stoppas likt en Olle i grind. Vi vill inte tillåta Apans fuskmentalitet att ta SHL-hockeyn till sparkbollens förnedrande handel och vandel.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Lucas Wallmarks "försvinnande ben" illustrerat. Kolla gärna länken, kul straff av Wallmark, fast han tappar pucken i sista dragningen. Men också tydlig för att förstå varför Schweiz NL straffar honom för filmning, och jag kör nedan lite bilder för att också visa.

Det handlar om hur Lucas låter sitt vänstra ben försvinna från isen varpå han faller och lugnt tar emot sig med armarna för att inte huvudet ska behöva möta isen.

Helt rätt att straffa Lucas för filmning här. Tror jag. Men man undrar, om det nu var straffläggning och målvakten utvisas - vad innebär det? Får en utespelare "sitta" av straffet, som under spelande match? Eller visas vakten ut och reservvakten spaden?

Knepigt.

Men hursomhelst - mycket bra att man i Schweiz förstår tekniken med "försvinnande ben" och låt oss hoppas att den kunskapen också når Sverige. Hade den funnits här skulle förstås swingerlig straffats var och varannan match eftersom han håller på med det här fusket hela tiden.
Kommentera