Luleå HF

116549 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2416433

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Jag kan hålla med dej Mazarinen det är lång startsträcka! När det gäller Ritola så stämmer det han var flygrädd (vem är inte det) Och det stämmer ju in på Omark också det var ju därför han flyttade utomlands igen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Saik-Småland: Hm, Ritolas officiella förklaring var ju att han blev yr, illamående och kräktes pga balansnervskada, vilket näsan och fru distriktsläkaren höll med om - men krävde att han inte fick spela för Aplasse J:s och Apwallsons lag i Schweiz.

Har han kommit ut ur ångestgarderoben sedan dess?

TILLÄGG 30 MAJ 2016
"Skellefteå och VM-forwarden Mattias Ritola går skilda vägar, skriver Norran.
Orsaken är av det något mer udda slaget – öronproblem.
– Jag trodde att de här problemen var borta när jag kom hem från USA. Men nu har jag fått problem igen efter flygningar. Det blir attacker som gör att jag bara ligger och spyr och får stora problem, säger Ritola till tidningen.

SHL-stjärnan har haft problem med öronen under hela livet och eftersom Skellefteå ligger där det ligger, med många flygresor som följd, har klubben gått med på att bryta kontraktet ett år i förtid.

Förmodligen kommer Mattias Ritola att flytta till Schweiz.
”Inte något annat SHL-lag”
Skellefteås nye sportchef Mikael Lindgren säger:
– Eftersom vi vill undanröja alla former av spekulationer av att det här skulle handla om något annat än medicinska skäl, kommer Ritola inte att gå till något annat SHL-lag eller Zürich i Schweiz.
Zürich är ny klubb för förra Skellefteåduon, general managern Lasse Johansson och tränaren Hans Wallson.
TT"

TILLÄGG 31 MAJ 2016
Ritola klar för Fribourg-Gotteron
Mattias Ritola tvingas lämna Skellefteå eftersom hans öron inte klarar av de många flygresorna. Hockeyforwarden ska i stället spela i den schweiziska ligan, där klubbarna kan ta bussen till bortamatcherna.
De två kommande åren ska 29-åringen spela med Fribourg-Gotteron, skriver klubben på sin webbplats"

TILLÄGG 18 JANUARI 2017
Ritola lämnar Fribourg-Gotteron – snart hemma
Mattias Ritola har varit ryktenas man under minst en månad.
Men nu står det klart att han lämna Fribourg-Gottéron. Han lämnar på grund av personliga skäl.
Nu dröjer det förmodligen inte lång tid innan han presenteras av Leksands IF."

TILLÄGG 19 JANUARI 2017
"Mattias Ritola är klar för Leksands IF
Mattias Ritola är klar för Leksand. Han presenterades på jumbotronen inför Leksands match mot Linköping i Tegera arena. Ritola har skrivit ett kontrakt som sträcker sig över de kommande fyra säsongerna."

TILLÄGG 17 AUGUSTI 2021
"Leksands Mattias Ritola, 34 år hade en deklarerad inkomst på 2 622 500 kronor. Mest betald av alla i SHL. Stödet till ishockeyn under pandemin uppgick till 330 miljoner, varav cirka 275 miljoner att att fördelas mellan SHL-lagen."

KOMMENTAR
Apan skrev alltså 2 års avtal med Ritola. Första halvåret var det bara rehab. Andra halvåret var han mycket bra, blev kontaktad från Schweiz och erbjuden hög lön. Så för att slippa betala av det hyggliga avtalet till Apan fick han plötsligt öronyrsel i flygplan, och Apan lurades att släppa honom. Fru Distriktsläkaren lät sig luras, Sportchefen Näsan som handlade spelare för 30 miljoner likaså. Skrev 2 år med Fribourg, men efter ett halvår drabbades han av personliga skäl och drog till Leksand 2017 där det senare framkom att han hade högst lön i SHL: under de år han tillhörde Trottoaren spelade han c:a 50% av matcherna. Och nu har han lagt av med ett välfyllt bankkonto. Ritola tillhörde 12 olika klubbar under sin karriär och lämnade nästan alla i förtid av olika skäl varje gång. När han ville lämna MooDoo underpresterade han rejält, släpptes till Trottoarkanten där han "överraskande" öste in mål.

Apan hade ju en ytterligare köpespelare det året som skadade sig efter några matcher, fick också rehabiliteras ett halvår. Näsan lät sig inte bekomma, köpte bara mer och mer. Men tycker att Ritola lurade Apan - som han gjorde med andra klubbar. Tog ett kontrakt där han skulle slippa spela ett halvår, och sedan smet han från 2/3 av speltiden - hela det andra året när han skulle "betala tillbaka". Men eftersom det gått bra hos Apan under våren så erbjöds han mycket bättre betalt i Schweiz och så...Duktig hockeyspelare. Mindre duktig människa.
Kommentera