Luleå HF

116549 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2416467

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Ja du får ihop det om Ritola! Jag skrev om Omark där nämner du ingen ting det är det väl samma där då hette det att han var flyg rädd NÄ du Sven den snart 36-årige Omark åkte utomlands för att tjäna ännu mer pengar innan han lägger av han insåg att det var omöjligt att vinna GULD i Luleå! (Pengar styr människan även Omark)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Saik-Småland: Ja, du. När du startade på snacket var du okammad och fick bli avstängd då och då. Numera har du skärpt dig och t.o.m. visat dig vara en rätt trevlig figur och man förstår och uppskattar ditt stöd för ditt lag, som råkar vara Apan.

Men fortfarande svingar du lite obehärskat, ger dig in i diskussioner där du är förlorad eftersom du inte har koll på fakta. Jag vet exempelvis att du blivit ledsen när det lyfts att swingerli filmar, och det är tråkigt att du blir ledsen, men nu råkar det vara så att han fuskar och ännu värre att det hör till saken att Apan i massor av år valde att ha en lagkapten, som offentligt erkände att han fuskade samt var osportslig på många sätt, sådant färgar av sig på klubben och tar tid att tvätta bort. Tråkigt, som sagt. Men fakta är fakta.

Och nu svingar du i luften igen, denna gång om Limpan.

"...Omark där nämner du ingen ting det är det väl samma där då hette det att han var flyg rädd NÄ du Sven..."

Jag svarade inte på det där eftersom det var befängt. Ja. Linus Omark har berättat att han är rädd för att flyga och att det plågar honom. Men samtidigt är han nu på sin 18e säsong på elithockeynivå och bara två tidigare säsonger i Schweiz där han sluppit flyga. Det innebär att han under sin hockeykarriär flyget mer än tusen gånger "i tjänsten" bara, så det står tämligen klart att han INTE låter sin flygrädsla avgöra var han spelar.

"...Omark åkte utomlands för att tjäna ännu mer pengar..."

Och? Det finns väl ingen som ifrågasätter att en riktigt stor, och för de allra flesta den största och avgörande, faktorn för att de väljer att spela hockey utomlands, är för att tjäna stora pengar? Du har ju långt över hundra svenskar i NHL och för de flesta är den viktigaste orsaken förstås pengarna. Vad Limpan tjänat utomlands år efter år vet jag inte, men jag vet att på senare år i KHL var han den fjärde högst betalde där med >21 miljoner per säsong. Med hänsyn till skatteskillnader Sverige-Ryssland skulle det alltså motsvara en lön för att spela i Sverige på mer än två miljoner kronor i månaden! Nu har han hunnit tjäna så bra med pengar att han valde att för jämförelsevis småpengar ge Luleå en säsong när han fortfarande var på toppnivå och en av de bästa hockeyspelarna i Europa. Det var fint av honom.

"...han insåg att det var omöjligt att vinna GULD i Luleå..."

Nu blir det bara löjligt. Omöjligt? Hade inte Tyrväinens axel gått sönder i finalen skulle vi vunnit. Luleå tappade gludet först i andra halvan av tredje perioden i game seven. Mycket tät match där alla visste att första målet skulle bli avgörande. I slutet av matchen 0-0 och Shinnimin träffar warulfvens ribba, men sedan Virtanen ska skjuta och det blir ett hopslag där pucken kan studsa var som helst men oturligt får oss studsar in i vårt mål till 0-1. Så ramlat sedan 0-2 och 0-3 in när Luleå kastar alla förtöjningar och ger allt framåt och tar vakt.

Låter inte speciellt "omöjligt" för oss, hade inte den tur vi behövt, och bara att gratulera Warulfven.

Hade vi haft en skitsäsong och trist spel med tomma läktare men tagit gludet....allvarligt talat: vi var med hela tiden och hockeyn levde något enormt i Luleå. Damlaget lyckades mot alla odds vinna SM och herrlaget lyckades nästan med samma sak, publiken stod upp i arenan och hejade på Luleå med större stöd än man tidigare sett någonstans; vi fyllde t.o.m. Delfinen för visad match på jumbotronen när vi spelade borta!

Man är tacksam för att ha fått vara med om en sådan underbar hockeysäsong i Luleå. Att herrarna inte fick gludet blir i sammanhanget bara en bagatell. Tack, Limpan, för att du kom hem och gav oss denna fantastiska säsong. Det kommer man aldrig att glömma. Till skillnad från föredettingar som kommer "hem" när de inte längre duger utomlands, valde du att komma hem när du var på topp och det gjorde du fast säsongen kostade dig tvåsiffrigt antal miljoner naturligtvis. Att du nu avslutar i Schweiz vilket kommer att vara mycket trivsamt och klokt för dig, din fru och dina barn är du väl värd!

Ja, du, Saik-Småland. Du hade inte så bra koll på Limpan, men nu har du fått fakta.
Kommentera