Luleå HF

116549 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2418371

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och idag ska vi alltså upp mot seriens topplag, Läjkers, igen. Förra gången hade vi dem på gaffeln men de lyckades vrida sig ur greppet, vände, och närmast stal matchen.

Nu tror jag inte vi hänger med lika bra, eller? Vi är ju bäst i serien i 5 mot 5 och har ofta mycket puck och dessutom chanser, låt vara sällan bra chanser.

Seriens båda i särklass bästa försvar, där läjkrarna mer kör med gammalt styrspel a la gammal warulfv, medan vi kan variera och kör hög press när det är lämpligt. Till det har Läjkers skickliga, producerande forwards som kan leverera i spelvändningar och PP, medan vi har.........

Och på tisdag spelar vi kvartsfinal i CHL mot Jukurit, retur om en vecka och första matchen går konstigt nog i Delfinen. Konstigt, eftersom det är en fördel att ha andra matchen d.v.s. perioderna 4-6 samt eventuella förlängningar hemma. Underlig ordning?!

Vi har ju mött detta Jukurit två gånger någonsin, för några månader sedan, och vann båda matcherna. Men nu?

I vilket fall spännande att följa utvecklingen av Sallinen och Mario.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Full omgång i SHL idag. Läget en bit in i andra perioden:

• Brynäs IF - Frölunda HC 1 - 1
• Färjestad BK - Timrå IK 1 - 0
• Örebro HK - IF Malmö Redhawks 4 - 0
• HV 71 - Rögle BK 3 - 0

Så här när movemberlunken är genomförd börjar ju de lag som inlett serien lite blandat att skärpa sig och Hovet samt Öret visar väl just det mot de båda skånska lagen Malmoe och Röglet som har problemen kvar.

Och 18.00 har vi kvällsmatcherna:

• Skellefteå AIK - Linköping HC
• IK Oskarshamn - Leksands IF
• Växjö Lakers HC - Luleå HF
Kommentera