Luleå HF

116310 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2424808

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Jo, landslagsjanne är värd allt han får och mycket till. Att Staropramen figurerar i diskussionerna känns riktigt bra.

På första officiella forum för Luleå Hockey kom vi för mer än tjugo år sedan överens om att Staropramen var nummer ett utan konkurrens. Upplevelsen av den första gången man smakade Starproamen var så överlägsen att var och en fick definiera sig och sina synpunkter i relationen om man smakat Staropramen eller inte och hur lång tid innan eller efter det skedde.

Standard var ju annars att definiera tid i relation till födsel av folkuppviglaren Jesus Josefsson, en tidpunkt man numera vet placerats på fel datum (för att konkurrera med andra etablerade högtider) och än värre trettiotalet år fel. Med tidpunkter som t ex år 2022 e.kr. , år 4500 f.kr. etc.

Den nya och mer relevanta tideräkningen blev därmed av typen år 1 e.S. dvs första året från och med att man smakat Staropramen etc.

Som alla förstår måste man då också hålla koll på NÄR varje deltagare på forum första gången smakade - eftersom var och en har en individuell tideräkning i relation till första Staopramen. Men det ansågs vara ett rimligt krav om man var seriös deltagare på forum.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Hmmm tror att jag då borde vara 26 år. Var i Prag och inmundigade min första Staropramen -96. Minns speciellt en pub i den judiska stadsdelen, där det dåvarande Tjeckiska landslaget i fotboll satt sina signaturer vid en bild på väggen (inte på en tavla - de hade sänkt en kall och kritat direkt på putsen). Samma resa var vi på fotboll och kollade Slavia Prag i nån Europacup mot Roma med Jonaas Thern. Huliganer kastade snöboll mot Romas målis så att det på håll såg ut som en lokal hagelskur.
Fina minnen i samband med min första Staropramen :)
Kommentera