Luleå HF

116518 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2427631

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Så har tydligen Röglet piskat fiskrensarna med 4-2. Trevligt att Röglet börjar vakna, som det tycks, och tror att de - liksom LULEÅ - kommer att fortsätta vandringen upp i tabellen och distansera sig allt mer från den nedre gyttjan.

Ny tabell nedan, baserad på PPM, även om behovet nu reducerats sedan alla lag för närvarande spelat 26 matcher, förutom Läjkers, Apan, Fiskrenset och Öret som spelat 27 matcher.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
2022 rinner mot sitt slut, men Luleå har fortfarande tre matcher kvar att spela innan nyår:

• 2022-12-20 Örebro HK - Luleå HF
• 2022-12-28 Brynäs IF - Luleå HF
• 2022-12-30 Luleå HF - Skellefteå AIK

Alltså ingen annandagjul i Delfinen som vi brukar. Två bortamatcher och den hemma mot Apan, som vi numera kanske går sämre hemma än borta mot. Tycks vara en samling av bogey teams vi möter. Tre svåra matcher som vi mycket väl kan torska alla tre.

Och det börjar redan i morgon borta mot Öret. Ett lag som knackat på dörren till de högsta topplaceringarna i SHL i många år, men efter denna säsong tycks bli av med sin coach, som enligt tabloiderna går till "den europeiska superklubben" vilket tydligen är någon tysk stad som serverar Kölch. Sedan får vi fira jul en hel vecka.

Därefter Pölsan borta där vi kommer ihåg hur alla pölserliga supportrar i höstmatchen tidigare gick bananas sedan den inte ovanlige förstärkaren Rödin trippat omkull Shinnimin, varpå pölsorna ansåg att Shinnimin skulle utvisats och inte Rödin "eftersom Shinnimin i andra sammanhang spelat över" - en logik som bara kan förekomma i den gävligaste av arenor förstås.

Och sedan Apan. På Menlösa barns dag. En Apa som på annandagen tagit emot topplaget Läjkers hemma och skulle de lyckas mygla till sig vinst där får vi alltså nöjet att avbryta Apans "vinster i rad"-rekord, bara en sån sak.

Ja, SHL går in i lite stiltje för oss närmaste veckorna, avbrutna av de tre nämnda matcherna. Vår främste ambition är väl att nu få ihop ett nytt och optimalt fungerande lag till när 2023 börjar för då blir det full fart och tätt mellan matcherna inklusive att vi ska köra CHL-semifinal mot Fiskrenset också. Med dessa inräknade 12 matcher för Luleå på fyra veckor och då kommer det att gå undan och vi har chans att klättra i tabellen alternativt risk att sjunka. Ojojoj!

Men först tar vi årets tre avslutande matcher och då med fokus att kan vi få ihop linorna och PP allt bättre och utveckla ett vinnande lag?
Kommentera