Luleå HF

116518 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2428552

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Hemma efter att ha missat 19/20 minuter av första perioden, där Öret tydligen dominerat av skottsiffrorna 10-1 att döma.

Men jag hann dock se matchens första utvisning, med 13 sekunder kvar. Se bilderna nedan.

Det är Öret Oliver Eklind, som glider in framför mål och kommer nära Oscar Engsund. Kolla vad som händer från bild 2 till bild 3. Engsunds högergrilla glider fram mot Engsunds klubblad. På så sätt kan man se det som att Eklind självmant åker in och kör på Engsunds klubba.

Samtidigt ser man att Engsund lyfter högeraxel och det ser ut som att han ska dra Eklinds högerben bakåt.

Vem felar? Ingen? Båda?

Men se nu vad Eklind gör. Hans vänsterben åker snabbt bakom, tappar kontakt med isen och strax därefter följer höger ben med och förlorar även det kontakten med isen. Öret faller pladask men ingen risk för att han skadar sig för han tar emot sig, slår huvud i isen etc, med båda armarna.

Vad är detta?

En klockren filmning. Inget snack om den saken. I ett större perspektiv uppfattar man att Eklind söker upp Engsund för att leverera en filmning och det handlar alltså om ett medvetet fusk.

Riktigt jävla trist att se. Mycket obehagligt om dessa j-a sparkbollsfasoner ska breda ut sig i vår hockey.

Vad säger SeMer? Ingenting. De har en travkommentator från Västerbotten som "kommenterar". Han begriper som vanligt ingenting.

Nå, vi klarar boxspelet och nu i andra perioden får Luleå PP sedan Näkyvä slagit klubban i ansiktet på Kempe. Det var säkert inte medvetet men ändå inget som helst tvivel om att klubban slår Kempe i ansiktet. Hemmapubliken skanderar "filmare, filmare, filmare" vilket säger mer om dem själva än om Kempe.
Kommentera