Luleå HF

116511 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2429902

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Charliejfz: Nu blir det intressant att se om Röglet kommer ur formgropen man varit i under hösten. Röglet har ju gått fantastiskt bra i flera år och många har undrat vad som gick fel denna höst.

Men andra har inte varit lika förvånade utan snarare väntat sig detta sedan röglarna som assisterande tränare plockat in den tidigare sektledaren ApLasse J.

Som alla vet fick denne ApLasse J oförtjänt cred för Apans framgångar i SHL, där ApLasse Ju påstod att anledningen var att klubben uppfostrat och utvecklat Skellefteåpojkar med en mycket bättre idé och hockey än andra klubbar och att detta var anledningen till framgångarna för "talangfabriken". Ett ideologiskt luftslott, som dock hem hos okritiska och okunniga så kalla hockeyexperter, av det självutnämnda slaget.

Den egentliga anledningen var naturligtvis att ApLasse J och hans kålsupare ApWallsson - som båda varit aktiva i många år i Norrbottens juniorhockey - hade "kommit på" att när man vet var det finns unga pojkar med hockeytalang borde det "smart" att sno dessa talanger som annars skulle hamna i andra klubbar. Alla visste att denna förflyttning av talanger till större klubbar i området skedde i samband med att pojkarna sökte till gymnasiet dvs när de var 15-16 år och att klubbarna tog kontakt med dem året innan. Före det fick pojkarna vara i lugn och ro i deras lokala klubbar med vänner och trygghet.

He he, tänkte ApLasse J och ApWallsson. Om vi kontaktar talangerna INNAN deras kommande klubbar gör det, kan vi sno dem i förväg. Sagt och gjort. ApLasse J och ApWalsson kartlade de yngsta pojkarna och satte ihop en talanglista, delade upp dem mellan varandra och började ringa runt. Vilken händelse för en pojke i 12-14-årsåldern! Plötsligt en kväll fick de ett telefonsamtal med innebörden "jag är junisansvarig i elithockeyklubben - och vi tror på dig!" Följt av att de som utvecklades bra blev uppringda med jämna mellanrum och kontakten odlades och förstärktes. Och det lyckades! De tvenne aporna snodde åt sig talanger från Norrbotten och Västerbotten och de klubbar dessa "normalt" skulle kommit till - BurkÖlen och Luleå Hockey - fann sig dränerade. Och när Apan plockade upp junis efter junis som samtliga förklarades vara egna produkter, utvecklade i den bästa av hockeyutbildningar. var sanningen förstås den att de bara snott av andra genom att inte dra sig för att lura till sig allt yngre pojkar. Att det inte var moraliskt att lura små pojkar att lämna familj och vänner och flytta 20-20-30-40 mil hemifrån och utsätta dem för sekttryck sket de förstås i och många historier kom ut i media som visade hur apledarna utsatte de försvarslösa pojkarna för kränkande särbehandling av pennalistisk karaktär. Men tillräckligt många pallade trycket och Apan kunde "stoltsera" men god tillgång till dugliga junisar som kom upp i A-laget.

När de närliggande klubbarna upptäckte detta vidriga spel satte man in krafter för att stoppas rovdriften och det tog några år men det lyckades förstås. Med följd att Apans bas för framgång eliminerades och man gick till en nya strategi, importerad frän Sydbotten: man blev en köpeklubb, anställde köpchefen Näsan som handlade friskt y tre år och drog på Apan förluster i trettiomiljonersklassen. Utan att lyckas hålla sig kvar som Sverigeetta.

Inför gludåren passade också ApLasse J att hugga kniven i ryggen på huvudtränaren för att själv stiga fram som den "verkligt" ansvariga för Apans framgångar.

Nå. ApLasse J och ApWallson insåg att deras tid var över och att Apan skulle falla. SÅ det gällde att smida medan järnet var varmt. Nu gav man agenter i uppdrag att hitta klubbar som var beredda att betala dyrt för att anställa de apansvariga. En klubb i Schweiz lät sig luras och köpte in ApWallson för dyra pengar som huvudtränare och med sig ApLasse J som "assisterande tränare". Vad? frågar sig vän av ordning? Vad fan skulle ApLasse J kunna tillföra som aviserande tränare? Hans enda cred på området var ju att ha gravt misslyckats med liknande uppdrag i Pite för ett decennium sedan.

Det gick åt helvete. förstås. Klubben i Schweiz dalade i tabellen och det gick bara sämre och sämre. ApWallsson och ApLasse J kunde ju inte utnyttja sin speciella kompetens att ringa pojkar på sena kvällar; de talade ju vare sig tyska eller andra utbredda språk utan bara sin egen hemsnickrade dialekt. Så klubben fick sparka de tu med nästan ett år kvar på kontraktet. ApWallsson har därefter mest gått ock skrotat; ja, BurkÖlen lurades ju ta in honom en tid men det fungerade förstås inte. ApLasse J lät ju agenterna lansera honom som fruktansvärd expert att sitta på läktare och förstå allt och något ryskt lag lurades köpa in honom för gangstermiljoner, men det gick förstås åt helvitte.

Och så lurades Röglet helt oförklarligt att ta in denna okunniga ApLasse J som assisterande tränare i Röglet, där ApLasse J störde tränar-Abbotten hela hösten med oöverlagda förslag av typen "gör inte så, gör så" och när han inte fick gehör gjorde han som vanligt "palatsintrigerade" för att få med sig Röglets ledning att sparka Abbotten så att han själv "fick ta över ansvaret och garantera succé".

Nu hade han tyvärr för sig själv missbedömt Röglet och Abbottarnas självklara och totala stöd i klubben. Så den här gången vände kniven och han högg sig själv i stället. Röglet har nu meddelat att ApLasse J fått sparken.

Därmed förstår vi alla att Röglet är räddade. Laget kommer att gå bättre från och med nu, när man blivit av med giftspridaren.

Men vad ska ApLasse J nu göra?

Jag gissar att han återvänder till den ursprungliga brottsplatsen och börjar om på nytt. Så varning till 11-12 åringar i Norrbotten och Västerbotten. När det ringer i telefonen sent på kvällen och någon presenterar sig med orden "Hej, det är farbror ApLasse J som ringer" - släng på luren direkt!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Nu ljuger du igen om Norbottningen Lasse, ändå imponerande att du orkar hålla på år efter år efter år.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Det var 100% destillerad, objektiv hockeyinformation i det "julpaketet" ;-)
Får ändå ge plus för den stiliga kepsen, om det nu är han på bilden och kepan ifråga är lagenligt inhandlad.
God fortsättning i Luleå, årets julstad ,
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Klockrent! Match idag och nu kör vi.
Kommentera