Luleå HF

116510 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2431129

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Ja marknadifieringen av offentlig verksamhet är ett stort fiasko. Att det får fortgå beror väl på nån ideologisk låsning eller prestige. Nu var väl inte järnvägen genomgående billig och tågen gick inte alltid i tid. Jag vet. Jobade på SJ några år. Men funkade definitivt betydligt bättre då Banverket skötte spåren och man vissste vem som ansvarade för vad.
Får hoppas att de styrande vaknar till innan man ligger sex fot under, för utveccklingen har definitivt gått helt åt fanders under de senaste trettio åren.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Ja, gamle moderatledaren Ulf Adelsson hade ju placerats som högste ansvarig för tågtrafiken och han förklarade ju, medan tågtrafiken fortfarande fungerade, att staten måste satsa rejält för underhåll, vilket inte ingick i de "marknadsaktörer" som köpte och sålde turer under ett par år. Dåvarande Reinfeld-borg vägrade eftersom de bara hade en målsättning och det var att sänka alla skatter de kunde, medan de avyttrade statens resurser och ansvar. Det kommer att gå åt helvete, svarade Adelsson, och avgick för att inte bli ansvarig när skiten nådde fläkten. Det fungerade några år, men till slut kom verkligheten i kapp och där är vi nu.

Jag hade ju bara kunskapen om tågen som kund, men däremot kan jag sjukvården helt och när de ideologiska (läs: sänk alla skatter) förändringarna planerades förklarade vi att folk kommer att dö. Inte då, var politikernas svar, det fixar marknaden. I år räknar man med att över hundra människor dör årligen, som följd av ej fungerande sjukvård, bara i Fjollträsk.
Kommentera