Luleå HF

116510 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2431553

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Efter Småkronornas kross av lilltysken med hela 1-0 kommer Micke Renberg ut ur kommentarsgarderoben med ett nytt bidrag till hockeyspråket.

Senaste året har vi ju fått vänja oss vid förklaringar som att "vi var för mysiga" eller "vi var för trevliga" i anfallszon och nu kommer Renberg med förklaringen att Småkronorna var för "söta". Lite för lite "Legion of Doom" typ.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Arvet efter Myllys. Luleå Hockey har ju utbildat massor av vakter som lagt beslag på spadar i många SHL-klubbar.

Och man har väntat sig att det skulle leda till NHL-spadar för Luleåvakter. Vår nuvarande stjärna Joel Lassinantti har ju räknats bort eftersom han verkar under en tid då NHL hårdsatsar på vakter bortåt två meter och svårt att få chans om man är kortare.

Närmast att etablera sig har Anders Nilsson varit som vid flera tillfällen var på tröskeln att få storkontrakt om förstaspade efter att ha gjort sig förtjänt av det, men föll bort varje gång pga knepigt NHL-fiffel, och stoppades till slut när han skadade nacken.

Men nu ser det ut som att Filip Gustafsson tar över den Luleåspade som Anders lämnat efter sig. Filip har imponerande jobbat och jobbat just under NHL, fått chanser under kortare perioder och lyckats, men inte blivit kvar. Fast nu ser det ut att fixa sig, saxar från Hockeysverige "På de åtta senaste matcherna har han sju segrar, 93.6 i räddningsprocent och 1.74 insläppta mål per match. Där det sistnämnda är bäst av alla målvakter."

Ser trevligt ut.

Och så väntar vi på Walle....:-)
Kommentera