Luleå HF

116506 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2435125


Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Charliejfz: Ja till dig och alla övriga hoppas man på en fin avslutning av 2022 ikväll och ett fint 2023.

2022 blev på något vis fortsatt eländigt pandemier, men sedan SARS-CoV-2 muterat så pass att Omicron tog över fick vi en variant som a) smittade så effektivt och tidigare infektioner/vaccinationer skydda inte mot det, MEN; samtidigt hade lämnat lugnvävnad som målceller och stannade i luftrörsslemhinnor med följd att sjukdomarna blev mildare. Och det man hoppades på redan tidigt i december 2021 efter de första sydafrikanska rapporterna - att vi skulle kunna släpp loss smittspridningen för att till slut ta världen till flockimmunitet infriades.

Fortfarande lite följdeffekter. T ex att Kina blev tvungna ge upp och just nu trimmer den nationella epidemin där och det kommer nog att kosta någon miljon livet tyvärr men annat fanns knappast att göra nu, och det innebär att flockimmunitet blir universell vilket var nödvändigt för oss alla. Vidare har vi i skrivande stund ett läge i Sverige där sjukhusen återigen går på knäna, dels för att coviden kör igenom rejält en sista gång och det blir såpass många som behöver läggas in för syrgasstöd, inklusive att de "vanliga" luftvägsvinterviroserna influensa, RSV och även luftburen smitta av vinterkräksjuka pangar på efter flera år då folk isolerat skaffat sig. Men det här blir sista så dramatiskt svåra trycket på sjukhusen och hoppas så får som möjligt behöver söka sig dit för annat eftersom all annan vård riskerar bli inte som den ska. Men sedan är vi igenom det värsta och kan sätta i praktiken streck för eländet, skönt.

Och då kan vi koncentrera oss på hockeyn. Det känns som att minst hälften av lagen i SHL inte fungerar som de ska och inte varit stabila men ju längre säsongen går desto mer ordning och reda borde det bli. Och så kommer det säkert att bli. Bra det.
Kommentera