Luleå HF

116506 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2435308

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Pinaceae: Ja, vad ska man säga om matchstraffet på apan Granberg. Helt klart är att Tyrre och Komarov gjorde det de skulle mot Apan - smällde på och tuggade skitsnack mot dem för att få aporne ur balans. Definitivt deras uppgift och det skötte de bra. Utan detta skulle vi nog förlorat matchen med stora siffror, men vår chans bestod förstås i att få aporna ur balans och det lyckades vi tämligen bra med och Tyrre och Komarov gick i frontlinjen precis som väntat.

Granberg är en mycket begränsad spelare och tämligen usel på att spela hockey. Hans enda berättigande är att han slåss och helst då med de som är en decimeter kortare eller 10 kg lättare i synnerhet när de är upptagna med att försöka spela hockey eller än värre göra mål. Då dyker Granberg upp och smäller till. En flåbuse med uppdrag att försöka se ut som en galen slagskämpe. Kan han slåss? Det vete fan. Ingen har sett honom i en riktigt fight men det vore intressant. Granbergbusen kommer ofta undan med det där eftersom han framförallt överfaller spelare framför eller bakom Apmålet och då tillåter zebrorna lite extra.

Men här hade vi en situation där Tyrre snyggt retat upp Granberg matchen igenom och så har Tyrre pucken nära sargen och då ser Granberg sin chans. Han åker in i situationen och ger Tyrre en högerkrok rakt i ansiktet - troligen plexi, kanske hakan - och fäller Tyrre till isen. Tyrre kastar upp armarna, släpper klubben och signalerar ungefär som Shinnimin hade för vana förut att "se hur hemskt illa jag blev påhoppad". Förstärkning? Ja, troligen. Tyrre är inte den som är den.

Straffet? Ja, personligen tycker jag att Granberg håller på så där mest hela tiden och utför liknande minst tio gånger per match om det behövs och som regel kommer han undan med det. Men eftersom Tyrre och Komarov retad upp busen Granberg så pass var han dum nog att ta chansen ute mitt på planen att slå ens knytnävsslag rakt i Tyrres face, går inte att förklara bort speciellt.

Personligen var jag inte så upphetsad över det där. Hockeymässigt kändes det ungefär som en 2 minuters utvisning. Men han fick 5 minuter och match och det berodde väl på att dels straffar gärna domarna våld mot huvudet rejält i syfte att åstadkomma nollacceptans mot sådant som riskerar hjärnskakningar, dels var det så oerhört tydligt att busen Granbergs enda ambition var att slå Tyrre på käften.

Sammantaget mycket lyckat av Tyrre och Komarov att reta upp Granberg så pass att han gjorde bort sig så för jävligt. Apans försvar blev andra halvan av matchen mycket lättare att tas med när inte flåbusen Granberg fanns kvar att dela ut fula crosscheckingar och slag mot Luleås forwards.

Tyrre har varit lite osynligt under den här säsongen men härligt att se att när det behövdes var han och Komarov beredda på att reta skiten och tackla musten ur motståndarna för att få dem ur balans och det lyckades förträffligt.

Vad som var lite mer trist var förstås att zebrorna björköhlund alltid punktmarkerar Tyrre för att visa ut honom så snart de får chansen. Luleå åkte på 4 utvisningar i matchen - 3 av dem på Tyrre. Ungefär som förr i tiden när höjdhopparen av princip visade ut Skrbek, Obsut och Melart minst 2-3 gånger varje match och inledde vanligen utvisandet redan vid första bytet för dessa. Kändes främlingsfientligt, och helt klart är att zebrorna i Elitserien SHL har sådana obehagliga inställningar att punktmarkera utländska spelare på ett helt annat sätt än flåbusen Granberg som kommer undan med det mesta.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Så till syvende och sist Tyrre kastar upp armarna, släpper klubban och förstör ishockeyn som sport.

Varken Tyrre eller Shinnimin är inte den som är den när det kommer till att göra vad som helst för att vinna. De kommer skapa förändringen till avstängning för diving när de fortsätter såhär.
Kommentera