Luleå HF

116506 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2435767

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
sargad: Har ingen järnkoll men det handlar i alla fall om en tidigare ordförande och storsponsor som finansierade att laget tog sig till Elitserien. Därefter har Öret fortsatt köpa till sig spelare, inte sällan genom ruffelmetoder från andra lag eller genom att slänga fram överdrivna pengar för att sno åt sig spelare.

En rufflig spelare från Bofors som blev en ruffig sportchef i Bofors i många år importerades under ett antal år till Pölsan, med delvis lyckat resultat förutom att han sket i damlaget som kollapsade och Pölsan valde till slut att sparka honom men något år senare plockade "öretsponsorn" in honom till Öret där han successivt etablerat sig och tagit komplett makt. I somras ledde det till att hans anställning under kortare perioder förklarades vara tills vidare, d v s livstidsanställd till dess att annat beslut tas. Och man misstänker att han med den säkrade makten nu agerar och det har på kort tid inneburit att Örets hyllade tränare och hyllade lagkapten försvinner efter säsongen.

När det gäller sponsornissen i bakgrunden har han figurerat i olika mindre trevliga sammanhang. Någonstans på nätet skrev man för drygt tio år sedan följande om vederbörande:

"Han har orsakat en av de största katastrofer som finns i modern tid. År 2007 akutinkallade äldre- och folkhälsominister, Maria Larsson (KD) en kommitté som skulle städa upp all fusk inom assistansbranschen. Det handlade om miljarder. Tyvärr hade lagstiftningen inte hunnit ikapp när öretsponsorn verkade. Detta utnyttjade öretsponsorn till fullo. Saken är den att han är den enda vars idéer orsakat att tusentals med funktionshindrade (många barn) fått sin assistans indragen eftersom regeringen måste städa upp efter öretsponsorn framfart. Örebro Hockey lever på att handikappade barn numer får klara sig på nåder. Faktum är att Örebro som län (som pga av hans fuskande lett till att man i Örebro ligger lägst till att bevilja assistans) är så hatad på grund av öretsponsorn dåraktigheter att man myntat ett uttryck efter honom: dvs att att göra en öretsponsorn."

När han var klar med assistansekonomin enligt ovan blev han "fastighetsexpert"- Se länkarna nedan för att följa hans framfart där. Konkurserna och näringsförbuden stod som spö i backen.

Att såväl sponsorn som sportchefen hållit på med att byta efternamn från fahlander-johansson till lindquist-bengtzén är ju inte förbjudet men sådant jidder luktar alltid lite suspekt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
När man i många år arbetat med att samla och analysera fakta och därefter dra eventuella slutsatser, har man överraskats på senare år.

Bagdad Bob och Trump valde att blunda för verkligheten och lansera så kallade alternativa fakta. Folkan valde i frågan om covidsmitta att tolka absence of evidence som evidence of absence och lanserade tvätta händerna, tvätta händerna i stället för skydd mot luftburen smitta för riskgrupper.

Och nu kommer Sexpressen ut med en stormande nyhet vad det gäller Småkronorna och förklarar att ett ovanligt stort antal av junisarna i landslaget kommer från Allsvenskan och meddelar slutsatsen att "allsvenskan är bättre än någonsin!".

Den som har en liiiite större insikt tolkar det hela annorlunda, nämligen: så länge förbundet föredrar att ta ut ex-djurgårdare eller närliggande till alla poster de kan kommer dessa nyttiga idioter att till landslagen i första hand ta ut djurgårdare och andra Stockhlmsjunisar, eftersom de inte har tid/intresse/kompetens att sätta sig närmare in hur det är bland junisar "ute i landet".

När nu samtliga lag från Fjollträskområdet sparkats ur SHL innebär det förstås att förbundets landslag i större utsträckning innehåller allsvenska spelare.
Kommentera