Luleå HF

116502 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2446599

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och eftersom vi nu spelat 2/3 av serien kan det vara möjligt att spekulera i hur det kommer att sluta.

Jag har nedan tagit fram aktuell form för lagen, baserad på resultat senaste tio matcherna, och sedan räknat fram hur det kommer att sluta om lagen fortsätter med samma form.

Lite överraskande att se riktigt hur dåligt det gått för Hovet och Malmet på senare tid och kunna konstatera att om de inte skärper sig blir de mer avsågade än vi sett lag vara i SHL tidigare.

I andra änden av tabell ser vi hur överlägsna Läjkers och Apan kommer att sluta och naturligtvis tyder det på att dessa två lag seglar mot final om gludet.

Men observera dessutom att på senare tid har Öret och Röglet gått lika bra som de två topplagen.

Luleå på plats #12? I så fall ett av våra sämsta resultat någonsin, men kom ihåg att detta förutsätter att vi fortsätter ta så lite poäng som vi gjort senaste tio matcherna. Jag tycker faktiskt att vi visat så mycket styrka på senare tid att vi borde klara att ta oss till någon av de högre platserna för Play-In. Vilket skulle innebära att om vi vinner åttondelen lär vi möta något av de två topplagen i kvarten där vår säsong av allt att döma tar slut ändå.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Hur blir resultatet om du använder senaste 5 matcherna istället. 10 matcher känns långt, för att ta tempen på form tycker jag.
Kommentera