Luleå HF

116492 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2448502

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Luleå på roadtrip mot Oskars ikväll och Pungen på lördag vore ett perfekt läge för att slå till och ta många poäng för att visa att det förbättrade spelet på senare tid och speciellt slakten av bottenlaget Fiskrenset får gå vidare. Och ta oss upp till att bli ett lag i medgång nu, efter så många tappade pinnar och sugar så länge? Man ryser ju vid tanken på vad som kan hända annars.

Faktum är ju att mot Malmet, Hovet, Oskars och - helt obegripligt även Warulfven har vi i år mer eller mindre gått fullt, medan vi torskat det mesta mot samtliga övriga lag i serien.

Vi mötte Oskars borta i oktober och hemma i november och vann båda matcherna med 4-1. Och behöver förstås vinna igen för att komma upp på vinnartåget. Vi borde ha möjlighet att lyckas med det men Oskars är alltid en risk med sitt seriens bästa PP och deras mirakulösa förmåga att vinna 8/9 bonuspinnar. Fast de torskade ju första bonuspinnen för i år senast medan vi å andra sidan nyligen vann första bonuspinnen för i år...

Ja, det här blir en väldigt viktig match. Och lite smårysligt att vänta 4,5 timme på nedsläpp nu...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Vad är det som händer?

1-2 för Luleå efter första perioden är väl OK - även om vi faktiskt "brukar ha större ledning mot Oskars efter första perioder. Luleå dessutom två PP och sätter mål på båda.

Men så kommer en andra period där lagen tycks ha kommit överens om att köra hawaii-hockey de luxe, vilket passar Oskars som hand i handske medan Luleå spelar som hade man ätit yrselsvamp.

På 84 sekunder går Oskars från 1-2 till 3-2.

En halv minut senare en rejäl fight mitt på isen där Oskars Norge Kreü och Oskarshamnsonen Luleås Oscar Engsund håller fast varandra med vänsterarmarna medan de matar ett tjugotal högerslag mot huvudet på varandra, till Oscar tappat hjälmen, och de båda fått lämna matchen.

Ett par minutervsenare smäller Oskars in 4-2 och fyra minuter senare får seriens bästa PP - Oskars - chans att spela PP och sätter då 5-2!

Innan perioden är över reducerar Luleå iaf till 5-3.

Men vad var det som hände?

Vad är detta?

Vem är jag, och varför? Frågar jag mig och hissar jag att varje Luleåspelare frågar sig också.

5-3 när tredjeperioden nu ska börja och då får Warden ta spaden av Lassi.
Kommentera