Luleå HF

116492 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2451926

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Ja han säger nog vad han kan och gör vad han kan. Missbedömde i våras/somras och u rör det inte mycket på sig. Jag hoppas att dom hittar nåt men är ärligt talat inte så jätteoptimistisk ang det nu längre. Känns som att jag själv bara längtar till nästa sässe ibland.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Jo, när det nu fortsättningsvis blir lika intensivt som i fjol - men då gällde det hur långt vi kunde gå, men i år om vi kan hålla oss ovan plats #13 - skulle man vara beredd slippa allt mot garanti "Next Year in Jerus...in SHL!"

Kollade in Finland. Där går ju, som i Sverige, lag 1-6 till kvartsfinal och lag 7-10 till åttondel. De har ju stängd liga så för lag 11-15 tar säsongen slut bara. De lag som missar slutspel brukar ju vara beredda släppa sina spetsspelare tidigt för att spara pengar.

När svensk transfer deadline går ut om c:a 3 veckor lär lagen i Liiga ha ungefär 10 av 56 omgångar kvar, men några lag ska väl vara körda för slutspel och beredda sälja målproducerande spetsspelare innan dess.

Just nu har vi läget i Liiga
9. Jukurit 59p
10. IFK Kelsingfors 59p
_ _ _ _

11. Hämenlinna 55p
12. KooKoo 53p
!3. Vaasa 52p
14. JYP 52p
15. Saipa 38p

Låter alltså som att Skuggan borde redan nu ha koll på om det finns någon spelare i Saipa vi skulle kunna ha nytta av och ha lagt bud på denne. En poängproducerand forward och eller en mäktig back.

Fortfarande lite mer trångt om vilka lag som hamnar under plats 10, men också där borde de ha kartlagt potentiella spelare att rekrytera och så följa omgång för omgång närmaste tre veckorna, för att vara beredd att slänga ut et bud när ytterligare lag hamnar långt från chans på att nå plats tio eller bättre.

Det här måste ju vara självklarheter och ingå i uppdraget för Skuggan etc, så man räknar väl med att han har koll.
Kommentera