Luleå HF

116471 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2465480

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
HuVaLigan

HuVa kämpade ju på mot oss men tycker allvarligt talat att laget är ganska svagt och svårt att tro att Lindbom och Challe får någon stil på dem. Nu måste de ju ta runt 1 poäng mer varje match än Röglet, Pungen, Luleå etc på de tio matcher som återstår och det kan inte vara möjligt.

Enda laget inom räckhåll är ju Pölsan och därmed kan man tro att antingen HoVa eller Pölsan kommer att få möta Malmet i kvalet. Pölsan ligger alltså 3 poäng före Malmet men har också en ytterligare match att spela.

Kollade upp lite vad Huve och Pölsan har kvar för matcher.

Båda lagen ska möta Pungen och Trottoaren borta.

Vidare ska de båda möta Oskars, Läjkers, Fiskrenset, öret och Apan - men Pölsan har hela 4/5 matcher hemma medan HuVa bara har 2/5 matcher hemma.

Och vidare ska de möta varandra i en sexpoängsmatcher, och det är också hemmamatch för Pölsan.

Satsestetiskt är Pölsan mer lite beroende av hemmamatcher - går bättre hemma än borta - och alla dessa hemmamatcher borde vara till stor fördel för Pölsan.

Kvarstår tre matcher till för Pölsan - två av dem sexpoängsmatcher mot Luleå och Malmet - och dessutom möter de Timret-2/3 borta. Huva har mot det två hemmamatcher - mot Röglet och Warulfven. Tycker även det är till Pölsans fördel i form av 3 matcher mot 2 för HuVa.

Sammantaget. Mycket troligt att det blir HuVa-Malmen i kvalspel.
Kommentera