Luleå HF

116471 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2467586

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Lärling-gate.

Personligen tycker jag att en oerhört viktig åtgärd för att förbättra rättvisa och sportslighet i svensk hockey och speciellt SHL vore att se till att vi fick ett väl fungerande situationsrum. Dels vad det gäller den akuta hanteringen under matcher, men i synnerhet när det gäller granskning och bedömning i efterhand och beslut om rapport till DIFiplinnämnd. Där en viktig faktor är värnande om spelares säkerhet samt hur rapporter till DIFiplinnämnden formuleras.

Förbundet beskriver den där organisationen flummig. De flesta av oss begriper ju behov av transparens, d v s att man är öppen och tydlig, men isfiaskoförbundet har ju i ett antal år nu snarat värnat om att agera tvärtom hela tiden: otydligt, oklart, hemligt och upplagt för korruption. Men vi vet ändå att den som har det överlägset och helt avgörande inflytandet på allt som situationsrummet ansvarar för är olyckan Christoffer lärling Lärking.

Nu har Tingsryds tack Isac Panzare uttalat sig under en match:

" Vi ska ha ett mål till. Det är inte domarnas fel, det är de där jävlarna som sitter i Stockholm, eller var fan de är, och ringer ned oss. Vi tränare på det varje dag på att driva mot kassen och så tar de bort ett klockrent mål. De pissar på svensk hockeyn, sa Pantzare i en känslosam intervju."

En vecka efter detta kommer besked om "Hockeyallsvenskan" anmält Panzare till "Disciplinrådet". Det är en "hemlig grupp" bestående av personer för svenska isfiaskoförbundet.

"Det är en hemlig grupp som ska värna om varumärket och har en möjlighet att utdela bestraffningar när övriga reglementen inte räcker till."

Nu har Aftontrasan kontaktat den ilskne kvänen Pudas och rapporterar:

"– Man behöver inte lyncha en domare men så länge man säger vad man tycker och är ärlig borde de låta det vara. Fler vill höra det än någon som säger att man ska åka mer skridskor och skicka mer puckar på kassen.
Känner man sig som spelare låst i att uttrycka sig?
– Jag vet inte om man är låst, jag försöker säga vad jag tycker och tänker på ett bra sätt. Men när det väl rinner över för någon som det gjorde för Pantzare tycker jag inte man behöver göra någon större grej av det. Jag tycker inte han sa något som var över någon gräns."

Panzare ursprungligen från Övertorneå och - tror jag - kvän liksom Pudas men det låter vi vara osagt och koncentrerar oss på vad media verkligen borde göra:

Klarlägg och presentera detaljer och fastställ vem som är målet för angreppet. Det är Lärling, naturligtvis. Sanningen är ju den att denne Lärling borde ha skällts ut offentligt för en lång rad inkompetenta beslut - vanligen genom att ha tagit beslut om att inte agera när han har ansvar att agera - under hela säsongen tillika för detsamma under säsong efter säsong innan dess.

När nu äntligen någon - i detta fall kvänen (?) Panzare blir förbannad och påpekar skiten - rycker isfiaskoförbundet ut med ett hemligt råd som efter hemlig analys ska besluta att straffa Panzare med böter.

Det här liknar ju ingenting. Ja, om man inte jämför det med en turkisk president som kastar journalister och politiska motståndare i fängelse för "terrorbrott" som består i att de inte håller med den "demokratiska" diktatorn om idiotiska beslut denne tar.

Ja, fy fan.

Det ör förbannat hög tid att media tar sitt ansvar och kartlägger och därefter offentliggör exakta makt- och ansvarsförhållandena för vilka situationsrummet har helt eller delvis ansvar; inklusive definierar inblandad personal och vilken formell eller informell makt dessa besitter.

Vi har ju gjort det då och då här och vet att det är Lärlingen som i princip är enväldig och den som orsakar den mesta skiten.

Detta skulle kompletteras med en jämförande analys av hur NHL:s War Room fungerar och hur respekten för dem är ute bland spelare, tränare, ledare med mera; och sedan göra detsamma i Sverige. För att fastställa att vi har samma verktyg som NHL men i jämförelse misslyckas rejält och att det finns en ansvarig. Så att isfiaskoförbundet tvingas sparka lärlingen och ordna upp organisationen offentligt.

Jag kan ha tyckt det ena och andra om den ilskne kvänen men här skulle man hoppas att att den riktiga verksamheten sa ifrån som fan. Låt mig överdriva förhoppningarna: tänk om samtliga lag vägrade spela om inte isfiaskoförbundet pudlade och tog tillbaka skiten med hemliga, korrumperade råd och mygelfasoner och dag efter dag ökade kraven "hit, men inte längre" till dess att man till slut blev av med den högste ansvarige Anders Sveriges mest osynlige person Larsson samt i nedstigande led alla korrumperade nollor som vanskött förbundet i åratal. Man kunde ju börja med att komplettera tröjorna med en symbolisk hand me dtexten "Rör inte min Panzare" eller "Jag är Panzare" enligt fransk förebild.

Jo, jag vet. Överdrivet typ x100 men man är så j-a less över att vi inte har ett förbund vi kan respektera efter en j-a massa klavertramp och att tillåta situationsrummet vara så j-a dåligt fungerande år efter år är bara en skam som skitar ned hockeyn.
Kommentera