Luleå HF

116121 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2467588

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
2023 15 februari 23.59: Transferfönstret till SHL 2022-2023 stänger.

58 timmar kvar...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
2023 15 februari 23.59: Transferfönstret till SHL 2022-2023 stänger.

57 timmar kvar...

Luleå har ju tidigare förklarat att efter att man värvade Kempe för knappt tre månader sedan var man i princip klar med truppen men att skador eller så kunde ändra på det och kunde innebära att vi köpte in ytterligare spelare.

Nu måste man väl räkna med att Kempe är borta för säsongen och det skulle alltså innebära att Luleå kunde värva. Detta för att ersätta den tänkta poängproducerande spetsspelare man inte får användning för.

Tidigt har dock i princip runnit ut - bara drygt två dygn kvar för att hinna registrera spelare. Och det tyder väl på att det inte blir något. Om det inte är så att man har någon man kan landa, men behövde få klart för sig att Kempe inte kommer att kunna spela. Vilket tydliggjordes genom att man körde honom hårt i matchen mot HuVa förra veckan.

Så visst spekuleras det lite. Axel Holmström hoppas många på. Och vill att han ska komma hem till Norrbotten nu. Axel var ju kraftigt uppskattad och lyckad ett tag hos Apan, drog över till NHL men fick inte en enda match utan häckade tre säsonger i AHL. Kom sedan hem och valde HuVa som betalade bäst, men väl där tämligen misslyckad och ansågs helt otränad. Sedan skickades han iväg till Vasa för att spela i Ligga, där det gick "så där" men i år har det tydligen lossnat och han har producerat runt en pinne per match.

För 2 timmar sedan publicerad finska YLE följande:

"Vasa Sport har gett upp fighten om en plats i slutspelet. Istället säljer man bort alla tongivande spelare – också Axel Holmström som redan kritat på för två år till i Vasa. Cirkus, säger hans agent till Yle Sporten.

Niko Hovinen till Tappara. Shaun Heshka till Lukko.

Det började röra på sig snabbt efter att Vasa Sport på veckoslutet plötsligt meddelade att man kastar in handduken för den här säsongens del. Trots att ”örnarna” fortfarande i teorin kan nå slutspelet väljer man att sälja alla tongivande spelare.

Det gäller också Axel Holmström, som stått för 40 poäng på 48 matcher – och som skrev på en tvåårsförlängning tidigare under säsongen.

”Vilken jävla cirkus”, konstaterade hans agent Martin Nilsson tidigare under dagen för sajten Hockeysverige, och skriver under samma påstående då Yle Sporten ringer upp honom.
– Lite så ja. Kommunikationsmässigt blev den här helgen pannkaka för Vasa Sport. Det inser de nog själva också, det behöver jag inte ge något betyg åt dem för, säger Nilsson.

”Blir ju konstigt då de försöker styra marknaden”

Problemet är att Vasa Sport inte kommunicerade ut något åt spelarna eller deras agenter heller innan budskapet damp ner som en bomb: nu får ni gärna hitta andra arbetsgivare.


I Axel Holmströms fall är problemet att han inte får välja ny klubb själv – tvärtom pressar Sport honom att gå till de klubbar som betalar mest för honom.

– Det blir ju konstigt då klubben försöker styra marknaden för en spelare som skrivit på för två ytterligare år. Det är ändå mycket som ska stämma. Man vill inte till en klubb som kämpar mot degradering eller en klubb man inte känner någon lojalitet mot, säger Nilsson och fortsätter:

– Axel har hamnat lite mellan stolarna och kan inte ta beslut då Sport ska ha en rätt hög summa pengar för honom och de klubbar vi tycker är intressanta tycker att det är för mycket.Rent juridiskt kan Sport inte sälja spelare till klubbar som spelaren inte accepterar. Men spelaren kan inte heller tvinga Sport att gå med på en transfer.

Och det där med att försöka hitta en gemensam lösning?

– Det känns lite som att pengarna går först och det upplever vi att är konstigt. Vi upplever att de inte vill möta oss halvvägs. Det finns ingen säkerhet i att Axel vill spela för de klubbar som bjuder mest. Så det blir lite ”moment 22” för oss, säger Nilsson innan han tillägger:

– Axel är lite kidnappad."

KOMMENTAR
Jahaja. Har för mig sport krävt 500 000 för att släppa honom. Sedan ska han ha lön också. Kostar alltså några meloner totalt, men skulle han tillföra såpass att man får tjäna intäkter från några ytterligare hemmamatcher så betalar det förstås en del.

Ska man tro att Luleå är en av de klubbar som kontaktat Vasa? Ja, kanske. Vore väl i alla fall tjänstefel att INTE ha gjort det. Skulle Luleå vara en klubb som Axel kunde tänka sig att spela för? Ja, omöjligt är det inte. Visserligen tillhör han de norrbottningar som Aplasse tjuvade till Apan och han utvecklades som spelare där. Men kanske komma hem till Norrbotten och släkten för att spela någon månad kunde vara OK för honom? I stället för att Nubben ska köpa ner honom till Jönköping och HuValaget.

Skulle kunna vara en realistisk möjlighet.

Det mesta som talar emot är väl om Luleå väljer att spara pengar, bedömer att nu slipper vi kval, men vi har inte så mycket chans i slutspel med eller utan Axel. Synd i så fall. Skulle ju bli spännande att se ändå.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och änk-ligen är vi färdiga med Vodkaturneringen. Tydligen öser media beröm över Hallam som nu vunnit de tre sådana som genomförts sedan han fått ansvaret för TK. Förbundskapten är ju en lite knepig roll och först när man haft ansvar under OS och liknande där det visar sig hur man fungerar när de flesta spelare kommer från NHL vet vi. Men det är klart att den föregående Garpen som Isfiaskoförbundet utsåg med meritlistan "spelat för Styvben någon säsong för en massa år sedan. Men aldrig varit huvudansvarig tränare för en klubb" är enkel att spöa för Hallam som är en av de vassaste huvudtränare SHL haft senaste decenniet.

I vilket fall. Skönt att det är över. Och i morgon börjar allvaret igen. Och nu har vi SHL-hockey varje tisdag, torsdag och lördag till vi genomfört de 10-11 matcher som återstår innan SHL går i mål.

I morgon kör det alltså igång med följande matcher:

• Timrå IK - Luleå HF
• Leksands IF - Växjö Lakers HC
• Färjestad BK - IF Malmö Redhawks
• Linköping HC - Brynäs IF
• IK Oskarshamn - Örebro HK
• Frölunda HC - HV 71
• Rögle BK - Skellefteå AIK

När det gäller Huvvaligan har vi i praktiken tre lag där två ska landa i kval mot varandra. Man ska ju aldrig säga aldrig men lagen på plats 11 och uppåt ligger ju 10-11 poäng och mer ovanför kvalstrecket och det ska till en jordbävning för att något av de lagen ska blandas in.

Malmö gjorde ju en kanonavslutning i fjol och klättrade ifrån en "säker" kvalplats. Men de kan inte göra om det. Huvaligan står alltså mellan Pölsan och Huva. Och med klar fördel Pölsan.

Kan HuVa spöa Fiskrenset borta i Scandal-i-Analium? Normalt inte, men varje match för HuVa är ju en tvångsmatch nu och Fiskrenset har ju halvt tappat greppet nu under våren som vanligt. Så en liten chans att HuVa kan ta pinnar. Pölsan åker för bortamatch mot Pungen som är slingrig. Pölsan måste ju vinna sådana här matcher, men Pungen kan vara lite rälig. Skulle HuVa ta 3p och Pölsan tappa 3p blir ju läget ... svettigt för Pölsan...

För övrigt går det som det går. Timret, Öret, Fiskrenset och Trottoaren fightas väl om 3 platser direkt till kvarten. Min gissning är att Fiskrenset förlorar den kampen, fast de övriga kan inte känna sig säkra eftersom Oskars har fått Rock 'n rollhockeyn att rulla på bra och de lag som vill vara säkra på kvart måste prestera för det.

Det kan ju innebära att Timret skärper sig som fan och spöar Luleå nu. Fast, nu har de ju inte Berguven att hantera båsdörren;-)

Och. Nog vore den en dröm om vi fick spela med Kempe och att något mirakulöst innebär att han nu kan släppa loss och ge järnet. Men tyvärr är det väl i stället mycket som talar för att han i princip behöver lägga ned säsongen. För Luleås skull kanske det inte spelar någon större roll dock. Vi har nog kommit ifrån risken att blandas in i Huvaligans handel och vandel och vidare lär vår historia i slutspelet - förutsatt vi tar social plats - bli kortvarig.
Kommentera