Luleå HF

116121 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2467667

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
När det gäller att rekrytera finns alltid en del rookieskribenter som tycker sig ha skådat ljuset och förklarar att de själva insett att det finns en Crosby, Ovechkin eller liknande som skulle kunna förstärka Luleå och kräver att sportcheferna nu övertalar denne sedan skribenten gjort upptäckten och visat vägen.

I dagarna finns en möjlighet som påminner lite om det.

Edmonton Oilers - i särklass mästare på att misslyckas med lovande talanger och har en handfull draftettor de ballat ur med, inklusive Linus Limpan Omark visserligen inte draftetta men rätt hanterad NHL-toppspelare förstås - ska tydligen sätta Jesse Puljujärvi på drifters om de nu inte redan gjort det. Puljujärvi har drygt 30 miljoner SEK i årslän dvs knappt 3 millar för någon månad?

Han kan vi väl hinna köpa?

He he. Kunde vi få över honom för resten av säsongen kunde han kanske bli skillnad på ut i åttondel eller missa åttondel, eller en förstärkning a la Limpan och dra med sig laget långt i slutspelet, betala delar av kostnaden genom att åstadkomma en massa inkomstbringande hemmamatcher?

Till saken hör att Jesse - född i Sverige, uppvuxen i Finland som pojke lirade i Tornio dvs mycket nära Luleå och redan då visste alla i norr vilken talang han var.

Faktum är att Aplasse J satt våren 2011 och ringde då 12-årige Jesse på kvällarna med sitt "Komse, komse, komse..." men Torneå och Kärpät pratade med varandra och var överens stoppa stöld-Apan och det slutade i att unge Jesse flyttade några ned söderut till Uleåborg och började högstadiet där. Och såg utvecklades han av Kärpät.

Det ansågs länge att Puljujärvi skulle gå som draftetta till NHL, men han blev draftfyra "bara" och hade oturen att hamna os talangförstörarlaget Oljan.

Skulle Jesse kunna gå in var som helst och ösa in poäng? Nej, troligen tvärtom, men chansen finns.

Är det en realistisk möjlighet att Puljujärvi helt mirakulöst skulle skriva på inom två dygn och hamna i Luleå? Nej inte alls. Förstås!

Men bara att det nämnts gör ju att man drömmer några sekunder och säga vad man vill om Skuggans planerade spetsspelarevärvning, så skulle det ju slå alla rekord. Så kul men 100% omöjlig dröm.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Axel Holmströms agent Martin Nilsson uttalar sig för hockeysverige:

"Nilsson bekräftar att klubbar i Sverige hört sig för kring Holmström, men att den finska klubben i vissa fall stått i vägen för en eventuell flytt.

– Jag har inte varit med om något liknande. Det är rätt absurt. Klubben borde bara nöja sig med att de sparar lite pengar, snarare än att de ska få ut så mycket som möjligt för att släppa honom i några månader. I vissa fall är kanske Axel inte ens intresserad av att spela för laget som erbjudit honom och klubben ett avtal, säger Nilsson. Spelaragenten beskriver en ”moment 22”-situation som uppstått för Holmström, där han tillsammans med Nilsson hittat ett intressant alternativ medan klubben inte vill genomföra affären, då de anser att de kan tjäna mer pengar på annat håll. Å andra sidan har klubben hittat affärer där de fått bättre betalt, men där Holmström å sin sida inte är beredd att flytta av olika anledningar."

Hur ska man tolka det där? Var det Huva som Axel och agenten ville till? Eller Burkölen eller Apan eller Luleå?

A) Verkar väl tydligt att Axel och hans agent varit överens med en svensk klubb, men att Vasa ansåg att de bjöd för lite.

B) Samtidigt som Vasa varit överens om att sälja till andra klubbar som är beredda att betala mer till Vasa för Axel, men det gäller klubbar som Axel inte vill till.

Är Luleå en av de klubbar det handlar om? Inte otänkbart. Det skulle kunna gälla Luleå under såväl A som B. Skulle det gälla A kan man väl tycka att Luleå får skärpa sig och lyfta in de några hundratusen ytterligare det kan handla om. Fast kanske Nubben slängt in ett monsterbud i syfte att hinna ta chansen att försöka passera Pölsan och skicka dem till kval mot Malmet.

Det ger sig.

2023 15 februari 23.59: Transferfönstret till SHL 2022-2023 stänger.

41 minuter och 55 timmar kvar...
Kommentera