Luleå HF

116121 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2468019

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Igår intervjuades Axel Holmström i finska Iltalehti.

Ni kan bakgrunden? Finska laget Vasa Sport har givit upp ambitionerna i årets SM-Liiga och säljer av toppspelarna. Enligt uppgifter för andra spelare har det handlat om 500 000 SEK i övergångssumma, plus förstås att spelaren ska ha lön i nya klubben. Mellan raderna läser man att följande har hänt när det gäller Vasas toppspelare i år Axel Holmström:

1. Holmström och hans agent Martin Nilsson har fixat till ett avtal med en svensk klubb.
2. Vasa har fixat till ett avtal med en annan (sannolikt svensk) klubb.

För att övergången ska bli klar krävs att både Holmström och Vasa säger ja.

a) Vasa säger NEJ till 1. eftersom de betalar mindre i övergång än 2.
b) Holmström säger NEJ till 2. eftersom han inte vill spela för klubben.

Och för 14 timmar sedan meddelar Holmström till journalisten att "Med de här utsikterna kommer jag att spela i Sport fram till slutet av säsongen, om inget speciellt händer."

Deadline för övergångar är densamma för SM-liiga som för SHL.

Jag tolkar Holmströms uttalande bara som en fortsatt bekräftelse på att han vägrar gå med på Vasas förslag 2. Frågan är om Vasa nu står fast vid sitt beslut och missar gissningsvis en halv miljon genom att släppa Holmström. De har bara knappt 1,5 dygn på sig att bestämma sig. Är de villiga att förlora en sådan summa genom att vägra ändra sig? Det får vi snart reda på.

Och vidare undrar vi förstås vilka klubbar det handlar om?

HOLMSTRÖMS FÖRSLAG
Det borde ju ligga nära till hands att Holmström skulle välja någon av de SHL-klubbar han tidigare spelat för. Det vill säga Apan eller HuVa. Starkast koppling har han ju till Apan, men OBS att när han kom tillbaka efter den misslyckade AHL-sejouren valde han bort Apan och gick till HuVa. Med all sannolikhet eftersom de erbjöd bättre lön. Apan har ju missat de flesta "hemländer" just eftersom de snålar rejält för dem. Man skulle kunna tro att Luleå kunde vara aktuellt eftersom Holmström kommer från Norrbotten, men uppfostrad av sekten under de år det gäller har han mycket troligt matats av den anti-Luleå-inställning som sekten pysslade med på den tiden. Ytterligare en möjlighet är ju BurkÖlen, om inte anti-BurkÖlen-inställningen från Apan finns kvar hos Holmström. Skulle ju kunna vara någon annan SHL-klubb som Holmström föreslagit men i så fall någon som inte behöver honom så mycket att de är beredda betala dyrt för det.

VASAS FÖRSLAG
Ja, vilka svenska klubbar kan tänkas ha kontaktat Vasa och dessutom är beredda lägga upp rejält med pengar för att sno åt sig Holmström? Man måste ju gissa att Luleå gjort det. Och värvar-Nubben har säkert givit en hög summa för att få Holmström till HuVa. Fiskrenset kan mycket väl vara med också - de har många skadade och borta samt är alltid beredda att pröjsa dyrt. Pölsan? Ja, omöjligt är det väl inte. BurkÖlen? Inte uteslutet: de laddar ju nu för att kunna utmana MooDoo om SHL-platsen och den är ju värd en massa miljoner.

Vi får se hur det går. Holmström har alltså nyss sagt att han inte kommer att vika ned sig och bara kommer att acceptera det förslag som han och hans agent tagit fram. Gissningsvis Apan.

2023 15 februari 23.59: Transferfönstret för SHL och för SM-Liiga 2022-2023 stänger.

21 minuter och 35 timmar kvar...
Kommentera