Luleå HF

116471 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2469612

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Senaste sillynytt från aftonpestens PLUS:
--------
Luleå gjorde ett rejält försök med Pontus Andreasson
Pontus Andreasson, 24, gjorde dundersuccé i Luleå under andra halvan av säsongen då han parades ihop med Linus Omark. Det ledde till ett kontrakt med Detroit Red Wings, men så här långt har det bara blivit spel i AHL.

Luleå har under säsongen givetvis varit intresserat av att få tillbaka den skicklige forwarden och intresse från Andreassons sida har också funnits.

Men det blir inget spel i Luleå den här säsongen. Detroit har sagt definitivt nej till att släppa svensken och vill se Andreasson i AHL-laget Grand Rapids resten av säsongen.

Pontus Andreasson har kontrakt med Luleå den här säsongen och klubbens tanke var att i så fall förlänga med ytterligare något år. I vår går kontraktet ut och då har Andreasson rätt att skriva med vilken europeisk klubb han vill.
----
Panik till SHL?
Lausanne är inte helt nöjda med vad Richard Pánik levererat den här säsongen. Hans poängproduktion är relativ svag och han har inte klivit fram när det har behövts.

Nu erbjuder Lausanne svenska klubbar att ta över kontraktet. Men de vill gärna byta spelare med SHL-klubben. Och Lausanne söker just nu efter en center eller en back.

Malmö letar nya forwards och även Brynäs.

Panik har en fin eliteprospect-sida och har spelat fem OS och VM för Slovakien och är noterad för tio säsonger i NHL, totalt strax över 500 NHL-matcher.
---------
Är Mario Kempes säsong över?
Stjärnvärvningen Mario Kempe har inte alls levt upp till förväntningarna, en förklaring är att hans opererade knä inte har fungerat som det ska. Kempe gjorde en ny comeback för en vecka sedan mot HV71, men det syntes tydligt att Kempe inte var i speldugligt skick.

Han fanns inte med på isen när Luleå startade om efter landslagsuppehållet med match mot Timrå.

Nu kommer det uppgifter från Luleå om att Kempes säsong kan vara över.

På tolv matcher har Kempe svarat för 0+3 poäng.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Axel Holmström går tydligen till Lagnau i Schweiz, ville väl spela med Berguven.

Tyckte jag såg Panic till Pölsan, får kolla upp det (hittar inget stöd efter koll).

Apropos värvningar som diskuterats för Luleå. Men Jesse Puljujärvi finns kvar.

2023 15 februari 23.59: Transferfönstret till SHL 2022-2023 stänger.
33 minuter och 5 timmar kvar...
Kommentera