Luleå HF

116471 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2473458

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
björn power: Jag håller med. Viktigast för Luleå Hockey denna säsong är självklart att undvika plats 13-14 och kvalspel. Men som det utvecklats uppfattar vi väl denna match som näst viktigast; att vinna CHL vore underbart. Och samtidigt sannolikt vår enda möjlighet för att överhuvudtaget få vara med i turneringen kommande säsong. Men mycket talar förstås för att Tappara kommer att ta detta, förutom då att de spelar borta, men den nackdelen har de säkert eliminerat genom att ta med sig ettusen supportrar som säkert kommer att låta sig bli hörda från läktarna.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
SVT TV2 16.10 Champions Hockey League Final Luleå Hockey - Tappara Tampere

SeMer har ju smålåtsats att turneringen inte finns och äckelmedia sexpressen, aftontrasan med flera gör sitt bästa för att göra detsamma. Inte ett ord om finalen nu och under säsongen har det bara varit enstaka kortfattade rapporter kompletterade av "hockeyexperternas" påstående att det inte är något "riktig" turnering. Trots att internationella hockeyförbundet, samtliga nationella förbund och 24 europeiska storklubbar satsat egna miljoner för att etablera denne Europaturnering.

Det är skamligt! Skämmes, tammefan.

Nordic Trophy blev European Trophy blev Champions Hockey League och många har kämpat hårt för att utveckla och etablera turneringen. Pandemin blev dock ett bakslag och CHL fick problem under de vidriga åren och har nu lite temporärt stoppat den kontinuerliga ökningen av prispengarna. CHL har alltså lite problem och behöver allt stöd man kan få. Och i det sammanhanget är det extra äckligt att se hur svensk media skämmer ut sig så för jävligt genom att låtsas att turneringen inte existerar för att fylla tidningarna med rapporter om Garpens skipsval eller som skämtet Hockeysverige med "Nisse Pärlemo utser Division1:s mest lovande reservmålvakter".

Jag tänker lite på Olympiska Spelen. De inleddes 1896 i Athen för att därefter upprepas vart fjärde år men inför OS 1912 hade intresset falnat och de flestas bedömning var att spelen skulle dö ut efter 1912.

Men Stockholm byggde Stadion och satsade på ett fint OS och det blev en succé. Spelens grundare Pierre de Coubertin framhöll alltid att OS 1912 räddade Olympiska Spelen.

Nu spelar vi final i Delfinen. Alla kommer ju ihåg hur Luleå levde hockey senaste våren när vi gick ändra fram till game seven i finalen och vi fyllde Delfinen med åskådare t.o.m. på bortamatcherna. Hockeyn levde som aldrig någonsin i Sverige detta slutspel och även om vi missade gludet var vi med ända till slutet av tredje perioden i game seven och det enorma intresset och glädjen kan ingen ta ifrån oss.

Kan vi hoppas på att Luleå kommer med härligt intresse i eftermiddag? Hoppas, hoppas, hoppas det! Och att Tappara med ett enormt hockeyintresse i Tammerfors kommer med hela tusen egna supportrar till matchen ger en suverän inramning som vi hoppas blir ett minne för alltid.

Kanske kan Delfinen 2023 bli för Champions det som Stadion 1912 blev för Olympiska Spelen? Håller tummarna för det!
Kommentera