Luleå HF

116471 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2474014

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Nu har Bulan släppt in Olausson. Helt rätt! Han är förvisso ingen fartkanon att hemma med tapparorna men han äger en skicklighet som kanske kan ställa till med något.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Jahaja. Första perioden spelad och ställningen är 0-2 till Tappara. Och det kunde allvarligt talat mycket väl ha stått 0-5.

Vad ska man säga om Luleås insats? Slöa, gör misstag, har inte vaknat?
¨
Nej, jag tycker inte det. Känns som att Luleås spelare vill och försöker, men Tapparas spelare är så mycket bättre att det spelar ingen roll att Luleå försöker, vi är bara inte tillräckligt bra, punkt, slut.

Dessutom verkar Tappara med Tapparas spelsystem och det äger ned vårat fullständigt. När vi har puck pressar Tappara oss tillräckligt högt att vi är sega att vända uppåt och när vi väl kommer når vi bara mittzon där Tappara hur säkert som helst plockar puck av oss. Ända chansen att komma in blir att dumpa och jaga för att vinna puck vid sarg, men inte lätt eftersom Tapparaspelarna är så snabba att de hinner ta pucken själva.

Men detta, hur Luleå spelar med puck, har ingen större betydelse, eftersom vi fått ha så lite puck.

Det är nästan bara Tappara och nästan hela tiden i vår zon, där de tycks göra precis vad de vill. De byter platser, alla rör sig med fart, passen sitter och Luleå hinner inte med. Och för att ösa lök på laxen tycks varje finne om de känner för det lyckas passera den svensk som ska markera dem, genom en j-a fart och några vickningar, medan Luleåförsvararna tycks helt borta "vad? kan man göra så?"

Som regel har vi dock lyckats hålla tapporna ifrån att ta sig fram till mål, men det skiter de i och etablerar i stället puckkontroll på halvdistans och där avlossar de skott när de ser att vakten är skymd och det j-t svårt för vakten. Tappara slösar inte bort puckinnehav på att skjuta mot vakt som ser skotten. Tycker att de körde bortåt tio sådana skott som de gjorde två mål på.

Känns ta mig fam som att möta ett lag spm spelar med 5 Suomela i varje femma, ujuj.

Jahaja. Nu kör vi tvåan. Kommer Slakten i Delfinen att fortsätta?
Kommentera