Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Luleå kör 6 mot 5 och Tappara försvarar sig förtvivlat.

Tek i Tapparazon, 0.25 kvar.

Luleå förlorar finalen eller rättare Tappara vinner finalen med 2-3.

Den stora anledningen var förstås den första perioden där Tappara helt körde över Luleå och 0-2 kunde varit en större ledning än så.

Men Luleå kom enormt i tredje perioden, medan Tappara bara orkade försvara sig, och då var det Tapparas målvakt som gång på gång gjorde utsökta räddningar med bl a tre plock i krysset. Men Luleå var nära att också få in en kvittering i slutet och det blev oväntat en enormt spännande final ända in i kaklet.

Vi gratulerar Tappara!

Och vi gratulerar CHL-finalen som blev precis det som man kunde hoppas på. Fullsatt och en stor uppslutning av supportrar även från bortalaget. Och en match som levde med underbar stämning in till slutet med alla åskådare stående och hoppande på läktarna.

Det här var en match värdig en final för Europamästerskapet och precis vad denna turnering behövde.

Ett stort beröm till både Tapparas och Luleås supportrar, och lag förstås.

Underbar hockeyhändelse nu när Tapparas supportrar sjunger på läktarna och Tappara får ta sig till Europamästerskap till slut.

Och Luleå har all heder av insatsen idag, om vi räknar bort första perioden, men låt oss i stället ge den perioden till ett fantastiskt spel av Tappara.

Jahaja. Shit!

Nu tackar spelarna varandra och det är fint att se hur Luleå hela sex finska spelare kramar motståndarna och gratulerar till vinsten. Under matchen t.o.m. slagsmål dem emellan gång på gång, men när matchen är över är den över.

Hockey, som det ska vara och en underbar final med det enda undantaget för oss att Luleå inte vann.

Men vi kan ta det.

Skönt att se hur Champions Hockey League går i mål med en sådan fantastiskt uppskattad och till slut spännande match.

Härligt att vi slapp se en tyst final i arenor där de bara har tomma stolar på läktarna.