Luleå HF

116471 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2475112

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Jag tror att vi är många som är medlemmar och supportrar av Luleå Hockey och så alltid kommer att vara. Även när vi inte lyckas som vi hoppas en säsong.

Det finns ju ett annat begrepp ”medgångssupportrar ” som bara dyker upp när det går bra för laget.

Och med tillgång till nätet förekommer många ”skribenter” av en ny typ. Där man tycks vara ute efter att snacka skit om klubben och laget eller om andra skribenter. Troligen för att få utlopp för impulser och reaktioner som beror på annat utanför hockeyn. I värsta fall i form av internettroll.

Det har gjorts mycket forskning på dessa internettroll och det finns t.o.m. psykiatriska, etablerade diagnoser för dessa. Det konstateras att dessa kommentarstroll är sadistiska psykopater som skriver hatiska, elaka, förödmjukande, oseriösa, irrelevanta och destruktiva inlägg. De mest utrpäglade trollen karakteriseras av personlighetsdragen för ”den mörka tetraden” som narcissism , machiavellianism sadism och psykopati.

Hur mycket vi än älskar Luleå Hockey kan vi alla ibland känna svår sorg och vara olyckliga över hur det gått. Det är essensen och själva naturen för den hockey vi älskar. För att uppleva lycka, måste vi också uppleva sorg och det gäller i hockey liksom i övriga livet.

Men dessa kompletta eller delaktiga troll letar upp elaka kommentarer i alla lägen, för att förödmjuka och såra andra medan de själva upplever sadistisk njutning.

Senaste året har jag äcklats av upprepade kommentarer på diverse sidor om Luleå Hockey, där de övergripande ambitionerna tycks vara att förklara att förlorarlaget Luleå vinner aldrig och Avgå Alla! På vissa ställen drunknar det mesta i sådan skit och det blir svårt för de som har Luleå Hockey i sitt hjärta att bli hörda. I stället fylls kommentarsfälten på av nya ”skribenter” som med lust och glädje vill delta i nedsablingen.

Men vad är sanningen? Hur står det till med Luleå Hockey? Vad är fakta?

Låt oss sammanställa läget för vårar herrar fr.o.m. 2018, då Bulan, Skuggan och de andra fick kontroll över rekryteringen av spelare och lagets hockey:

LULEÅ HOCKEYS STÅLMÄN

2018/19 Serie 2.* Slutspel semifinal****
2019/20 Serie 1.** Slutspel inställt pga pandemi.
2020/21 Serie 5. Slutspel kvartsfinal*****
2021/22 Serie 2. *** Slutspel final******
2022/23 Serie ? Slutspel ?

*samma poäng som ettan Warulfven
**14 p före tvåan Warulfven
***3 p efter Röglet

****1-4 mot Fiskrenset.
*****3-4 mot Apan
******3-4 mot Warulfven

Hur ska man objektivt sammanfatta detta? Sammanlagt har Luleå Hockey tagit flest poäng av samtliga klubbar under denna femårsperiod och vunnit eller varit snäppet att vinna serien vid 3 av 5 säsonger. När det gäller slutspelen hade vi oturen att det ställdes in det år då vi vunnit serien överlägset och enligt alla bedömare var storfavoriter till SM, och senaste året var vi där igen men tappade SM i senare delen av tredje perioden i game seven. Vidare tog sig Luleå Hockey hela vägen till final i Champions i år och var nära att kvittera i tredje perioden där vi vann skotten med 22-1.

LULEÅ HOCKEYS STÅLKVINNOR

2015/16 Serie 1. Slutspel Svenska Mästare.
2016/17 Serie 1. Slutspel semifinal*
2017/18 Serie 1. Slutspel Svenska Mästare.
2018/19 Serie 1. Slutspel Svenska Mästare.
2019/20 Serie 2. Slutspel avbröts pga pandemi**
2020/21 Serie 1. Slutspel Svenska Mästare.
2021/22 Serie 3. Slutspel Svenska Mästare.
2022/23 Serie 1. Slutspel ?

*förlust i semifinal med 0-2 mot DamHuVa, förlust 3-4 efter straffläggning båda.
**Ställningen 1-0 i matcher för DamHuVa.

Ja, i och med dagens vinst över DamPungen har Luleå vunnit SDHL trots att två omgångar återstår. Luleå Hockey/MSSK har alltså fullkomligt dominerat damhockeyn i Sverige under de åtta år vi funnits och dessutom vunnit det enda världsmästerskap för damklubbar i hockey som spelats. Samtidigt har vi lyft fram damhockeyn nationellt på ett strålande sätt. Denna dominans kan gå mot sitt slut och det beror på att Fiskrenset öst in pengar och köpt ihop ett damlag som denna säsong vunnit samtliga matcher och nästa säsong blir med i SDHL. DamRenset har den uttalade målsättningen att ”göra en Luleå” och ta över som bäst i landet. Kommer de att lyckas? Kanske, kanske inte. Men pengar har stor betydelse för damhockey och rikeklubben Fiskrenset kan ösa ut enorma summor.

Vidare vann Norrbotten TV-pucken senast och våra junislag går för närvarande riktigt bra. Och ingen har väl glömt den fantastiska uppslutningen under senaste slutspelet och detsamma för CHL-finalen igår.

Vi som har Luleå Hockey i vårt hjärta, har väldigt mycket att vara stolta, lyckliga och tacksamma för. Låt inte anonyma,sadistiska psykopaters kommentarer på nätet ta den glädjen från oss!
Kommentera