Luleå HF

116121 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2478668

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och hur går det nu för DamApan, som tidigare under säsongen krävde att de gratis och utan sportsliga resultat under säsongen skulle få ett frikort till SDHL 2023-24?

Ja, deras krav blev förstås utskrattat. Även om man kör sin egen hitte-på i ”Obygdens lag”. Serverad via ApPravda nollan Norran, fick de vassego spela om det med samma villkor som alla andra klubbar.

Och nu har vi följande läge efter första matcherna med bäst av tre i ”kvalkvartsfinalerna:

• Troja – DamRenset 0-12
• Haninge – DamTeglet 1-4
• FaluDam – DamÖlen 2-0
• DamApan – DamUlfven 1-0

DamRenset och DamTeglet vann varsin förkvalgrupp och fick kvarta mot minst sämsta lag från restettorna. D.v.s. skitenkelt motstånd och DamRenset och DamTeglet vinner förstås sina kvartar , behöver bara en match till.

Men sedan har vi Norrettans lag.

DamÖlen förlorade knappt första matchen mot FaluDamen men nu går de två följande matcherna i Ume och DamÖlen har en hygglig chans att ta detta.

För DamApan blir det svårare. Nu ska de lira följande två i Karlstad och risken är påtaglig att de då sparkas ut. Men lite chans har de förstås.

Semifinaler

Det blir alltså mellan DamRenset, DamTeglet samt de två ytterligare lagen där kanske ett eller två lag från Damettan ingår.

Nu vet jag inte exakt hur motståndarna utses – de har lite hyss för sig i förbundet – men lutar kanske mot att DamRenset fåpr välja lag. Nu är ju DamRenset helt överlägsna alla andra lag så de skiter nog i vilka de motståndare de får och kanske väljer de DamTeglet för att få lättaste resorna?

Vilket innebär att hur konstigt som helst finns det en liten möjlighet att den andra semifinalen går mellan Norrettans great white hopes DamApan och DamÖlen.

Det vore faktisk skoj men det roliga tar därefter slut. Eftersom det ska spelas kvalfinal.

Finalspel

• DamRenset
• DamGnaget
• Det tredje laget

Dessa möter varandra hemma och borta. Fyra matcher per lag. Två av de tre lagen kvalificeras för SDHL 2023-24.

DamRenset vinner förstås samtliga sina, mycket möjligt med tvåsiffrigt.

När det gäller den andra platsen i SDHL avgörs den genom de två matcherna mellan DamGnaget och ”det tredje laget”.

Och det vinner förstås DamGnaget.

Enda underhållningen då blir väl om Apan som vanligt skyltar en hemmamatch med "AIK - Solna if aik hk" och Riktiga AIK går allvar av hotet att plocka upp kopie-AIK i civil domstol.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Komarek skadad resten av säsongen enligt Luleå hockeys forum.
Kommentera