Luleå HF

116121 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2478780

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Elliot12: Strålande - då finns det hopp! Tack för informationen!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Ja, vi kan väl koncentrera Luleås avslutande kamp i SHL till striden mellan Röglet, Pölsan, Luleå, HuVa och Pölsan. Där två av lagen går till slutspel, två lag till spelslut och ett lag till kvalspel.

Känns osannolikt att Malmet - just nu 10 poäng efter Pölsan - ska blanda sig i detta. Kanske lite mer chans att Timret - just nu 3 poäng före Röglet - kan närma sig streckstriden eftersom Timret tagit dåligt med poäng på senare tid. Men ändras det får vi uppdatera.

Troligen kommer förstås striden vid det nedre strecket att gälla HuVa och Pölsan medan de tre andra lagen får strida vid övre strecket. Men det finns förstås en liten risk att Luleå, Pungen eller Röglet kan bli upphunna. Vi får se.

Nedan har vi de matcher som gäller för de fem lagen. Intressant att konstatera att HuVa har hela tre så kallade sexpoängsmatcher. Röglet och Pölsan och har 4/6 matcher hemma; Pungen och Luleå har 3/6 matcher hemma; HuVa har 2/6 matcher hemma.

Skulle man gradera hur svåra motståndare de fem lagen har kvar att möta kan man ange hur många poäng motståndarna har i serien (se nedan) men mer betydelse för svårighetsgrad har förstås att strecklagen kan bli oerhört svårt svårslagna i slutet av serien samt huruvida lagen möter lag som passar eller opassar dem.

POÄNG SOM LAGENS SEX MOTSTÅNDARE HAR I SHL-TABELLEN JUST NU
• Röglet - 435 p
• Luleå - 428 p
• Pölsan - 422 p
• HuVa - 413 p
• Pungen - 411 p
Kommentera