Luleå HF

116121 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2481435

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Nu försöker man betvinga oron genom att göra sig upptagen med att räkna och fundera och idag åter med ytterligare en kaka på kaka och säkerligen kommer en ny liknande i morgon.

HUVALIGAN 2022-23

Visst pågår en hel del kamper avslutningsvis i årets SHL. Vinner Apan eller Läjkers? Och När det gäller lagen på plats 3-7 kan det sluta hur som helst där skadedrabbade Warulfven och Fiskrenset till slut blivit ikappsprungna av lag som t ex Oskars, vara Rock ’n Roll-hockey nu tycks köra över andra lag i parti och minut. I botten har vi Malmet, som ledsnat på att torska allt och nu går all-in med rallarhockey vilket innebär att de öser in mål och vinner matcher då och då; men detta som en förberedelse för det kommande kvalet.

Nej, det som verkligen gäller nu under SHL:s avslutning är fyra lag i egen liga där vinnaren får spela slutspel, två lag får ta sommarlov, medan förlorar hamnar i kval mot Malmet. Huva, vilken rysare, och Huvaligan helt rätt beteckning för denna kamp. Inte minst eftersom HuVa-71 till slut vaknade och nu vinner mest hela tiden; i annat fall hade vi inte haft någon Huvaliga att tala om. Bakom allt detta ligger förstås Vennerhav, som pekade ut Garpeneffekter och liknande (som förstås inte blev av), men förklarade att någon Challe/Lindbomeffekt blev det inte – varefter det naturligtvis blev exakt så.

Strax ovan de fyras gäng har vi Röglet och Timret på 69 poäng. Ska vi ta in dessa också? Nej. Röglet har fått tillbaka Everberg och är nu i form och tar många poäng, röglarna är helt klara förstås. Timret lite värre ute eftersom de tappat 12/15 senaste poängen och löper en liten risk att hamna utanför slutspelet men ska säkert kunna skärpa sig och ta någon vinst till vilket kommer att räcka.

Huvaligans två viktigaste lag är Pölsan och HuVa och för dessa två lag består Huvaligan egentligen bara av Pölsan och HuVa. De slåss med varandra om att slippa möta Malmet i kval. Varje omgång fokuserar de sin egen match men också hur det går för det andra laget. Och på lördag ska de också mötas i den gävliga arenan. DET är det som gäller för Pölsan och HuVa. Att de – om allt går dem i händerna – kan få ”hjälp” och peta över Svarte-Petter till Luleå eller Pungen skiter de i. Om det om några omgångar blir så tackar de och tar emot, men tills vidare räknar de bort sådana gratischanser och koncentrerar sig på varandra.

Så låt oss ta detta i tur och ordning.

Pölsan eller HuVa? Vilket lag vinner deras inbördes kamp?

Jag är säker på att det blir Pölsan. Det var HuVa som till slut kom igång och plöstligt började vinna nästan alla matcher, samtidigt som kaos-Pölsan torskade fem matcher i rad och Vips! var HuVa ikapp och förbi Pölsan, som innan dess tycktes ha haft ett ointagligt försprång.

Men då tvingades Pölsan vakna och en sådan Pölsa är inte att leka med. Laget har under säsongen haft en hockey som när den fungerar kan lyckas med nästan vad som helst, men de har hela tiden sänkts av att Lindbäck och de otaliga andra vakterna de testat fallerat och aldrig kunnat vinna matcher för laget; snarare tvärtom genom att slänga in några puckar varje match.

Men Manner plockade innan deadline in Jussi Olkinuora och plötsligt hade Pölsan fått en Målvakt. Han har startat fyra matcher och räddat 103 av 108 skott. 95,37% räddningar och med en sådan vakt kan Pölsan vinna matcher och då börjar också utespelarna fungera och efter att ha besegrat omöjliga Apan borta har Pölsan fortsatt att vinna och vinna.

Svårt att se hur en uppretad Pölsa i medgång ska kunna hindras. Det har vi ju i Luleå massor av erfarenhet av: det går inte.

Pölsan har vidare 3/5 matcher hemma (HuVa bara 2/5) och framför allt möter Pölsan HuVa i den gävliga arenan nu på lördag.

Nej, HuVa må gå bra som fan nu. Men Pölsan har de inte en chans på.

Kan Pungen verkligen bli inblandad? Nej, med säkerhet inte. Men OM de oväntat tappar de två närmaste matcherna – som ser ut att vara de enklaste (en skadeskjuten Warulfv borta, ett Timret som torskat loss hemma) – kan de dras in och kanske få spökande nerver. Men det är så otänkbart att så skulle ske så vi kan tills vidare glömma det.

Nej, från vår synvinkel står den egentliga striden i HuValigen mellan två lag: Luleå hockey och HuVa-71. Och det handlar om vilket av lagen som ska tvingas möta Malmet i kval.

• Luleå 64 poäng -13 i målskillnad
• HuVa 57 poäng -21 i målskillnad.

Till att börja med kan vi utgå från att ifall HuVa hämtar in poängavståndet kommer de samtidigt väsentligen hämta in målskillnaden. Så den fördelen kan vi bortse från. Det kommer att handla om poängen.

Hur ska man tro att det går framöver?

Läget ju:

• Luleå 64 poäng
• HuVa 57 poäng

Omgång 48 Luleå-Pölsan, HuVa-Röglet

Ja, vi kommer ju att hoppas att Luleå tar chansen att spöa Pölsan och därigenom med stor sannolikt undvika kvalet. Men vi har ju varit i avgörande lägen mot Pölsan i trettio år och vet hur det går. Dessutom nu med en uppretad pölsa i medgång och med en Riktig Målvakt som vårt trubbiga för att inte säga tandlösa målskytte ska upp emot? Ska man tro något måste man tro att vi torskar. Samtidigt står allt på spel för HuVa och Röglet hemma blir förstås en svår uppgift men HuVa har fallit ned i kval en gång tidigare och vet hur det slutade. De kommer att ge tänder och näsor och ben för att inte hamna där igen och dra längsta strået av Röglet som mer bekvämt ser fram emot åttondelsfinal och vill spara tänder och annat.

• Luleå 64 poäng
• HuVa 60 poäng

Omgång 49 Apan-Luleå, Trottoaren-HuV

Våra tre tidigare matcher denna säsong mot Apan har slutat 2-2 men Apan slåss nu för att försvara seriesegern mot Läjkers och ids inte tappa fler pinnar mot svaga Luleå. Och även om Apan normaliserats finns en del av tidigare sektens anti-Luleå-värdegrund kvar och de vinner denna match. HuVa möter en nu återigen stark Trottoar borta men viljan att ge tänder och mycket mer tar HuVa till 3poäng igen.

• Luleå 64 poäng
• HuVa 63 poäng

Omgång 50 Luleå - Örebro Brynäs - HV 71
Omgång 51 Färjestad - Luleå HV 71 - Skellefteå
Omgång 52 Luleå - Malmö Oskarshamn - HV 71

Inget tvivel om detta. Luleå har ett mycket lättare motstånd än HuVa sista tre matcherna.

Visst kan vi torska mot Öret, Warulfven och Malmet men de tre lagen har inte så väldigt mycket att spela för i de matcherna som dessutom spelas två av de tre matcherna i Delfinen.

HuVa däremot har mycket svårare motstånd. Och detta skulle absolut ha varit helt avgörande om det varit i ett annat läge. Men när HuVa nu har andedräkten i nacken på oss och slåss för sin överlevnad kan det bli en annan sak. En helt annan sak.

I detta scenario möter HuVa en Pölsa borta och Pölsan i detta läge spelar årets viktigaste match ur deras synvinkel. Därefter ska HuVa möta Apan som troligen då slåss för serieseger; dock återigen icke att förglömma tidigare sektens anti-Luleå-värdegrund som vill förbjuda Apan rädda Luleå kvar i SHL, kosta vad det kosta vill. Och så har HuVa avslutningsvis Oskars, som på senare tid öst in baljor och radat upp vinster och inför omgång 52 antagligen slåss för plats 3, om de inte redan då är klara för den platsen.

Nej, om man ska tro något blir det förstås att Lule borde kunna slippa ramla ned i kval under de tre matcherna som återstår.

Men ponera att HuVa överraskar och vinner mot Pölsan medan vi torskar mot Öret: då är det Luleå som hamnar på kvalplats och klarar vi mentalt att kravla oss upp då? Knappast.

Troligen avgörs striden för att undvika kvalplats denna veckas matcher tisdag, torsdag och lördag. Det ser inte så bra ut för oss, men kan vi överraska positivt eller HuVa överraska negativt så…
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Omark!

”En klausul i hans kontrakt ger Linus Omark rätt att bryta det efter den här säsongen.

Det ska han nu ha bestämt sig för att göra.

Enligt våra källor har han också meddelat Luleå Hockeys sportchef Stefan ”Skuggan” Nilsson att han vill vara en del av den nysatsning de planerar att göra inför nästa säsong.

Det verkar alltså som att han och Pontus Andreasson kommer återförenas.”

kuriren.nu/sport/ishockey/artikel/avslojar-omark-har-bestamt-sig-for-lulea-hockey/rmz2omml
Kommentera