Luleå HF

116121 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2485761

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och så skippar vi formtabeller och prognos och koncentrerar oss med nya tabeller som visar det aktuella läget och vilka matcher som varje lag har kvar att spela.

Idag har vi följande matcher att se fram emot:

15:15
• Skellefteå AIK - Färjestad BK
• Leksands IF - Frölunda HC
• IF Malmö Redhawks - Linköping HC

18:00
• Luleå HF - Örebro HK
• Brynäs IF - HV 71
• IK Oskarshamn - Timrå IK
• Rögle BK - Växjö Lakers HC

Den mest spännande matcher spelas förstås i den gävliga URK-arenan. Skulle HuVa vinna den matchen är Huvaligan sannolikt över och vi får Pölsan mot Malmet i kval. Men skulle Pölsan vinna kan kampen fortsätta och ångesten fortsätta skruvas upp för de båda lagen som bl a har att möta lagen som slåss om seriesegern. Men det mesta talar för att HuVa-71 fixar detta och Pölsan får ställa in sig för att kvala: frågan är om de i så fall behåller tränaren? Senast plockade de ju in Boumedienne och Nisse Ekman vilket gjorde susen. Pölsan är ju ett av de lag som nästan regelbundet sparkar tränare när de står inför svåra situationer och det kommer de säkert att göra nu med.

Uppe i toppen har det blivit riktigt jämnt mellan Apan och Läjkers, som fightas för seriesegerpengar men allt mer för att få fördel vid eventuell game seven när de framöver möts i finalen om SM. Apan leder just nu den kampen, på bättre målskillnad men skulle inte bli överraskad om Läjkers tar förstaplatsen ändå.

För Luleås vidkommande handlar det väsentligen om att landa på plats 9 eller 10 för att få spela åttondelsfinal och våra konkurrenter i den kampen är Röglet och Pungen. I detta nu ligger Pungen efter Luleå och Röglet såväl med 3 poäng som med sämre målskillnad och dessutom har pungarne gått svagt på senare tid. Så troligen tar Luleå och Röglet slutspelsplatserna.

Finns det någon möjlighet för Luleå eller Röglet att klättra lite högre, för att få hemmafördel när åttondelarna ska spelas i bäst av tre?

Nja. Inte så stor. Vi ligger hela 5 poäng efter Trottoaren och 6 poäng efter Fiskrenset, Timret och Oskars; dessutom med betydligt sämre målskillnad. Fast där har vi några sexpoängsmatcher (idag trottoaren mot fiskrenset samt Oskars mot Timret; på tisdag Fiskrenset mot Oskars och på torsdag Röglet mot Timret) så kanske det finns någon chans att något av de där lagen framför oss kan tappa och bli nåbara. Men det kräver ju att Luleå eller Röglet tar många poäng på slutet också. Vi får se hur det utvecklas men sannolikt är platserna 9 och 10 vikta för Luleå och Röglet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Några pågående matcher "utan större intresse" och ställningarna en bit in i andra perioden:

• Skellefteå AIK - Färjestad BK 0-1
• Leksands IF - Frölunda HC 0-1
• IF Malmö Redhawks - Linköping HC 2-2

Ska man ur lulesynvinkel föredra några resultat där är det väl att ra om pungen torskar för att minimera risken att Luleå missar slutspel. Och vore väl bra om Trottoaren och Fiskrenset inte delar på pinnarna utan att något av lagen nollas för att öka den iofs låga chansen att Luleå avancerar högre i tabellen innan serien är slutspelad. Kanske man också kan tänka att om Warulfven spöar Apan behöver Ulfven inte gå så hårt mot Luleå på tisdag för att hålla sin plats 3.
Kommentera