Luleå HF

116459 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2487346

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
SHL: kommer det att hända något mer?

Kanske inte. Det mesta är förstås redan klart.

Plats 1 – 2
Läjkers är i fin form medan Apan varit lite omskakad på sistone, så god chans för Läjkers att passera. Samtidigt ska de möta huvudkonkurrenterna nere i Huvaligan och det kan mycket väl bli poängförluster mot de desperata strecklagen, vilket kan påverka. Vi får se.

Plats 3
Warulfven har bra kontroll på tredjeplatsen och tar den.

Plats 4-6
Just nu har vi Öret rätt säkert där och troligen Oskars och Fiskrenset med. Sant är att Timret och Trottoaren länge varit med om platserna bland toppsex, och nu bara ligger 3-4p bakom Fiskrenset och Oskars. Men troligen kan de inte blanda sig i.

Fast vi får se: på tisdag möts Oskars och Fiskrenset och 0 p för något av lagen där, samtidigt som något av de nedre överraskar så kan det bli ändring för toppsex. Kanske att Trottoaren, som har enklare motstånd i slutmatcherna, passerar Fiskrenset i så fall.

Sociala slutspelet plats 7-10
Tror att de fyra lag som ligger där nu kommer att vara kvar efter de sista omgångarna. Pungen har visserligen en liten chans att ta sig upp till socialen, liksom det finns en liten risk för något av de nedre toppsexlagen att åka ned. Men osannolikt att så sker.

Luleå stannar nog på plats 10 men Röglet har nog en bra chans att klättra till plats 8, eller i värsta fall till plats 7. Röglet på sjunde plats vore olyckligt eftersom det skulle innebära att de möter Luleå i åttondelen och troligen då vinner. Luleå har nog lite bättre chans mot Timret eller Trottoaren.

Huvaligan plats 11-14
Pungen löper en risk att dras in, men den är mycket liten, eftersom det förutsätter att såväl HuVa-71 som Pölsan tar 5 poäng var i slutmatcherna, medan Pungen får 0 poäng (eller 6 p vs. 1p) och det ska mycket till för att det ska inträffa. OM Pungen trots allt skulle bomma kommer det säkert att fortsätta ända ned i Allsvenskan när de får möta ett förberett och spritt språngande Malmet (det hände Djurgårn, det hände HuVa-71 och det kommer att hända Pungen om de får kvala).

Nej, det handlar bara om HuVa-71 och Pölsan. Det kan bli ovisst in i det sista. Det av lagen som hamnar på plats 13 kommer dock att vara i så pass god form att de bör vinna kvalet mot Malmet, men säkert är det inte: kval är kval och Malmet är inte ofarligt.

AVSLUTANDE KOMMENTAR
Hur viktigt känns det för oss i Luleå nu? Inte viktigt alls, faktiskt. På slutet av serien har det allt överskuggande handlat om att undvika kvalplatserna och det har laget gjort och det tackar vi för. Nu handlar det bara om att slutföra säsongen och någon chans att nå långt i slutspelet har vi inte. Vi har nog börjat fundera på vilken trupp vi kommer att ha nästa säsong och hur bra det kan gå då.

Med stor sannolikhet kommer Luleå den 11 mars att möta tabellsjuan i Delfinen, följt av matcher i deras arena 13 och ev. 14 mars. Mycket möjligt att vår säsong tar slut redan där efter att inte lyckats vinna bäst av tre matcher.

Om v trots allt lyckas ta oss vidare får vi i kvarten möta serieettan. Det kan bli antingen Läjkers – som kommer att spöa oss snabbt – eller Apan – som vi också torskar mot men efter mer jämna matcher.

Det finns supportrar som vill slippa bli förnedrade i en kvart mot Apan men själv skulle jag se fram mot en sådan drabbning. Matcher man skulle följa med stort intresse och det skulle få hockeytemperaturen att koka. Plus att klubben ekonomiskt skulle tjäna på (minst) två matcher i Delfinen ytterligare. Och en förlust mot Apan skulle bara reta upp oss mer inför kommande säsong.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Jag har den sämsta känslan för om vi skulle få möta Trottoaren i play in jag. Inte Warden med hjärnspöken i målet då i alla fal efter hans matcher mot dom, tack.
Jag får emellanåt fortfarande lite feeling och inbillar mig att vi nu med den pånyttfödda olle och lite nyvakna hårdingar som Leo, Ogge och Tyrre kunde kanske ha en liten chans i alla fall.
Men jaja:
Vi får se.
Oavsett hur det nu går blir det säkerligen spännande att se vilket lag vi ställer på benen efter sommaren.
Kommentera