Luleå HF

116459 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2487392

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Ja, det visar sig, men känns hyggligt lugnt nu. Henric Stridh i intervju (länk) säger att nu känns det bra och vi har en lättsammare stämning i laget.

Henric berättar också att Eric är sjuk i lunginflammation, blir borta närmaste veckan troligen, dvs serien ut.

Lunginflammation hos vuxna, d.v.s. inte barn eller äldre är nästan alltid fråga om mykoplasma. Övriga lunginflammationer t ex med Pneumokockbakterier är man betydligt mer sjuk av, men drabbar speciellt gamla med sämre motståndskraft, numera sällan barn sedan vaccinet togs med i allmänna vaccinationsprogrammet för spädbarn.

Mykoplasma oftast inte så svårt sjuk alltså, men jobbigt med hostattacker som kan hålla i sig i veckor. Tidigt insatt antibiotika kan något lindra och förkorta förloppet. Detta om Eric och därmed kanske han spelat klart för i år.

En annan viktig aspekt är att mykoplasmanhostan smittar på bra luftburet inomhus till nära kontakter och exempelvis räknar man med att i en familj i samma bostad brukar runt 90% smittas. Men det är småluriga eftersom inkubationstiden är 10-14 dagar så det kan dröja innan nästa våg och nästa kommer i familjen. Med detta sagt kan Eric mycket väl ha hunnit smitta lagkamrater med med anledning av tid från smitta till insjuknande lär det inte bli så störande till veckan, om han smittade någon i laget (kanske iofs någon som redan varit borta?). Vore värre med influensa eller covid med 1-4 dagars inkubationstid. men då talar vi luftrörskatarrer och inte inflammation av lungvävnad.

Så Jonas och Jesper kör väl vidare som backpar då och de gör det ju hyggligt. Mer obra att #44, som visade sitt rätta jag i lördags, lär få fortsätta. Tycker han kan stanna i Karlstad i morgon, om ryktet talar sanning att han ska dit.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Ja ska vi ha i ett slutspel att göra så får dom nog hålla sig hela och fräsha!
Kommentera