Luleå HF

116459 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2490048

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Ja. Bulan kommenterade ju "spela av matchen" mot Malmet innan det blir allvar nu i slutspelet, eftersom vi är klara för åttondel nu.

Läste för övrigt att Malmet på sistone avstått Sylvegård, Händemark och flera andra för att ha dem som bäst när kvalet mot Pölsan inleds. Men Malmet går så bra numera att de fortsatt vinna ändå.

Så sammanfattningsvis kommer vare sig Lule eller Malmet att lägga så mycket energi på mötet i kväll. Säkert klokt förstås.

Lite grann har man ju själv spekulerat i möjligheterna att vi skulle passera Röglet eller Trottoaren, kanske t.o.m. båda två för att få möta något av de lagen i åttondelen, kanske t.o.m. med hemmafördel. Trottoaren tycks ju ha haft problem på senare tid så de skulle nog varit bra att möta, men å andra sidan hade vi riskerat få möta Röglet vilket vore tufft.

Men troligen kan vi då landa i att det blir väl plats 10 för oss och därmed troligen Timret eller mindre troligt men kanske Oskars i åttondel. Fiskrenset fortfarande teoretiskt möjligt förstås.

Timret eller Oskars? Vi vet ju att när det fungerar för de lagen kan de köra över oss så att det stänker om det. Å andra sidan kan de lagen hanteras om man lyckas stänga ned dem, viket bör vara möjligt när Luleås spelare lyft sig som de gjort under de senaste veckorna. Vi får ju klara oss utan Erik, men det känns som att backarna då tagit mer ansvar och skött sig bättre. Bara inte #44 tappar spelet i försvarszon som han så ofta gjort.

Ja, det ger sig. Underliggande har man ju lugnet att vi slapp kvalet och då kan man mer avslappnat följa vad som nu händer.

Love med spaden? Ja, det vore en kul grej och han skulle säkert sköta det hyggligt, samtidigt som han och Luleå ytterligare skulle förskjuta det egna SHL-rekordet för yngsta vakt i SHL. Vi har väl redan det rekordet med Wallstedt och Gustafsson - två Luleåprodukter som nu gör succé i Minnesotas organisation och kanske kommer att vara klubbens två vakter i NHL framöver.

Bulan har ju tidigare varit beredd till både det ena och det andra, t ex när han som tränare för pites junisar lät laget byta in på isen med solglasögon på samtliga:-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Nä Love mellan stolparna var ett skämt, jag inte tror kommer ske. Möjligen nån av J20-målisarna, men troligare att Warden står.
Kommentera