Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Tror ni tar Oskars, ert lag är mer anpassat för slutspel än deras

eltifoso: Ja, hoppas du har rätt i det.

Tidigare hade vi väldigt lätt för Oskars. Bli opassade dem rejält. Så var det också inledningsvis denna säsong.

Stängde ned dem rejält, de hade få skott på vårt mål. Första matchen satte vi 0-3 i första perioden, vann med 1-4. Andra matchen satte vi 2-0 i första perioden, vann med 4-1.

Men de senare två matcherna lyckades vi inte alls stänga ned dem. De sköljde in över oss med sin Rock 'n Roll-hockey då och då, avslutade ofta med mål. Och gjorde dei igen och igen och igen. Tredje matchen tog vi ledningen, men krossades med 6-3. Fjärde matchen hade vi inget att komma med, de slog oss i Delfinen med 0-5.

Av stor betydelse kan spelet i special teams bli. Där har vi
PP Oskars 25,00% Luleå 17,39%
BP Oskars 72,44% Luleå 80,77%
Men när Oskars har flow med PP känns de nästan omöjliga att komma åt. Deras övergripande styrka är att de har en handfull spelare som är jäkligt duktiga och målfarliga offensivt. Där måste vi stå emot och bäst vore om det blir så lite special teams-spel som möjligt.

Vi får hoppas att zebrorna höjer nivån i slutspelet redan i åttondelsfinalerna och ger fan i att ta för skitgrejer; det kommer att kunna sänka oss. Hoppas vidare få grosshandlaren eller Nord som inte tar så många utvisningar, och inte skellefteåmannen som är jämförelsevis blåsgalen för att få styra och märkas. Eller någon zebra som känner att det vore väl kuligt om Oskars får en framgång, plus lyder hemmapubliken när 2/3 matcher spelas där nere.

Annars brukar vi har stor fördel av bästa målvakterna. Men säsongens stats stöder inte heller det:
Luleå Lassinantti 89,57 %SVS Ward 89,94 %SVS
Oskars Juel 92,14 %SVS Cannata 90,05 %SVS
Hmm...

En intressant kunskap är att sedan det sociala slutspelet med åttondelsfinaler för lagen på plats 7-10 infördes har sammanlagt 16 st åttondelsfinaler med bäst av 3 matcher spelats.

För samtliga dessa 16 drabbningar har det lag som vunnit första matchen också vunnit åttondelsfinalen.