Luleå HF

116459 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2493626

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Först och främst den stora nyheten: vi får helt oväntat behålla grosshandlaren-sjökvistarn som zebra. Han får en av Holmarna med sig och ska väl kunna hålla koll på denne. Tack för detta!

Luleå fortsätter förstås med Lassi vid spaden och backuppställningen är densamma som från i lördags. Vi får hoppas att Engsund efter sin sämsta match någonsin för Luleå Hockey skakar av sig den skiten och kommer tillbaka. Och att Själin kan sopa upp efter de misstag i egen zon som #44 dräller iväg. Samt att forwardbacken Berglund och Pyret hänger med när Oskars monsterlina drar igång karusellen. Erik går som sjunde, senaste orkade han 3-4 minuter totalt, kanske orkar mer idag? Sellgren tycks tyvärr vara borta från säsongen nu:-( Känns som att vi kommer till match med bara 50% av backar som normalt skulle platsa...mot seriens bästigaste lina.

Komarov är inte oväntat borta och vet ej skadan men kanske är det färdigspelat för honom i Luleå nu? Han ersätts i linan med Förberg och Shining Shinnimin av Komarek och det känns förstås som en kraftig förbättring med tanke på Komareks fantastiska insats i lördagsmatchen. Men visst skulle man önskat se Komarov fungera några minuter för att ta ned skiten Kreü.

Linorna också de ograverade från i lördags, intaget växlingen från -ov till -ek i Komar-frågan. Och så kommer Edqvist med som 13e. Skönt att Shining Shinnimin kan spela trots det fruktansvärt fula överfallet i lördags, det som lärlingen i situationsrummet frikände eftersom det skedde mot Luleå och Shinnimin och "de kan gott ha det" enligt lärlingen, såvitt man förstår.

Oskars tycks mönstra full lag inklusive seriens vassaste lina för att inte säga linor. Det ser riktigt farligt ut.

Dessutom har Oskars tydligen med sig en extraback som inte platsar i lagen. Så vitt man kan förstå ställde vederbörande upp i diverse lokala tävlingar "mest intelligenta utseende", "mest sexiga utseende", "snyggaste skäggväxt", "vackraste öron" och liknande och efter sittplatserna där tröstas han med att få sitta med i Oskars bås trots att han inte heller kan spela hockey.

Men nästan 2 meter stor kan jättebabyn skickas in en halv minut på isen med uppdraget att överfalla någon av motståndarnas viktigaste spelare, tycks tanken vara. Det har han ju lyckats med tidigare, gång på gång. Dessutom filmar och fuskar han och vinner utvisningsligan inklusive minus i plusminusligan: en riktig talang!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Så. Vad tror man nu, 40 minuter innan nedsläpp?

Jag killgissar attt Luleå gör en bra match ikväll och kämpar, men att Suomelalinan gör vad de behöver, därtill hjälpta av något extra "hemmaplans-PP" och att Oskars vinner matchen men rätt knappt.

Följt av att ketchupflaskan öppnas i morgon och vi blir rejält krossade.

Men vi slapp kval. Och om sex månader har vi nästa säsong, kanske med Limpan, Andreasson, Shining Shinnimin, en oskadad Kempe med mera.

Vi kommer igen.
Kommentera