Inlägg #2494129

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Avgörande match mot Oskars ikväll.

Ska man döma efter vad vi upplevt i match 1 och 2 borde det successivt väga över allt mer för Luleå.

I första matchen i Delfinen var det Oskars match och de fick spelet till vad de önskade fram till 1-3 i början av andra perioden. Men sedan fick Luleå ett enormt uppsving och spelade kanske vår bästa hockey i år - åtminstone lyckades vi bäst och vände 1-3 till 5-3. Sedan återföll vi i gamla synder och i tredje backade vi bak och försökte stänga ned matchen - vilket nära på gjorde att de kunde kvittera och sedan vinna.

Men i andra matchen agerade Luleå mycket, mycket bättre. Oskars kämpade inledningsvis emot för att kunna hantera vår höga press i deras zon men ju längre matchen gick desto tydligare att de inte var tillräckligt bra utan puck och de orkade allt sämre, tappade puckar och gjorde misstag. Denna gång dog vi oss inte heller tillbaka efter andra perioden utan gjorde helt rätt och tryckte på framåt och ägde allt mer av matchen - i fjärde perioden var det nästan bara Luleå på isen. Men F E M PP mot oss (mot bara 1 PP för oss) gjorde att vi förlorade till slut, fast det var en match vi skulle vunnit. I PP är Oskars extremt starka och under senaste fyra matcherna vi mött dem har de gjort mål på 50% av sina PP. Ruggigt bra. Det ska ändå sägas att ju senare i matchen, desto bättre fungerade vår box och desto mindre kom de åt oss. Det kunde ha slutat åt vilket håll som helst men det lutade starkt för att Luleå skulle vinna. Men så fick Oskars ett av enstaka chanser mot vårt mål och då slog de till. Minst sagt snopet.

Och nu blir det alltså tredje och avgörande match mot Oskars ikväll. Av spelet att döma i matche 1 och 2 vill man mena att det lutar för Luleå; att vi nu vet hur vi ska hantera Oskars.

Men samtidigt vet vi att de är hyperfarliga och kan explodera när som helst om vi tillåter dem och får de igång sin Rock 'n Roll-hockey kan de gå snabbt och de kan ösa in mål och avgöra matchen.

Svårt att Geta hur det kommer att gå men en sak är säker: vi måste undvika utvisningar och förhoppningsvis kommer zebrorna denna match vara mer försiktiga, jämna ut utvisningarna och helst ta så lite som möjligt. Man märkte ändå mot slutet av matchen då Oskars slängde sig omkull i tydliga filmningar gång på gång att zebrorna stod emot, vilket var tryggt. Gissar att grosshandlare sjökvist och Holmen sovit kvar i staden och dömer även idag. Då vill man ju önska att de lite skäms för alla PP de gav Oskars igår. Men det tror jag inte: grosshandlaren är känd för att totalt stänga av vad som tidigare varit och köra som han känner för.