Luleå HF

116441 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2499940

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
björn power: Helt underbart! Joel Lasinantti är verkligen Myllys arvtagare.

OK. Han har inte Myllys personlighet och Myllys arbeta med spaden samt förmågan att snabbt komma långt ut på isen och agera tredje back är något som ingen målvakt kan tävla med.

Men hockeyn idag är inte den hockey som fanns på Myllys tid och Lassis styrkor i dagen hockey är fantastiska och han har förmågan - som Myllys - att ge laget chans att vinna matcher samt stjäl Lassi då och då matcher av motståndare.

När Lassi nu tar rekordet kan man kanske fråga sig om han är bättre än Myllys? Jag vill inte ge svaret och jag tycker att man bättre avstår från att jämföra de två eftersom det handlar om en helt annan hockey, speciellt avseende utespelarnas försvarsspel och när det gäller målvakternas utrustning och målvaktsteknik.

Känn bäst att låta det vara så. Och konstatera att vi i Luleå Hockey kan vara tacksamma och lyckliga över att ha haft Lassi och troligen ha honom för många år framöver samt att Luleås framträdande och härliga utveckling av vakter innebär att vi kommer att ha utmärkta vakter som kompletterar Lassi.

När man nu på senaste åren kunnat att se hur storheter som Djurgården, HuVa-71 och strax Pölsan fallit ur serien känns det tryggt att veta att vår förmåga att alltid ha målvakt - "halva laget" - på toppnivå ger oss garanti för att vi inte ska riskera följa dessa lag ned i träsket när köpstarka plastföreningar i Sydbotten sätter press och konkurrerar.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
björn power: Juhani Tyrväinen ändå, man blir jäkligt glad att han finns.
Kommentera