Luleå HF

116441 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2500090

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
eltifoso: Tack!

Man har ju räknat med att vi ska vara chanslösa mot serieettan Läjkers. Vi har till stora delar grunderna och (komplement-) spelarna kvar sedan finalen mot er. Men sedan vi tappat Omark, Andreasson och Lepistö och inte kunnat ersätta dem på långa vägar men dessutom ersättarna Kempe försvann för säsongen, nu också Sellgren försvunnit för säsongen, Komarov försvann men tycks nu eventuellt kunna spela men väsentligen osynlig - och så överfaller läjkrarna i stort sett ostraffade tar bort Komarek och #44 för säsongen...att Brännis halt försvunnit senare delen av säsongen och nu börjat hosta och gissningsvis kanna mykoplasma efter Erik (inkubationstid 10-14 dagar) är ytterligare lök på isen.

Jugrenjönsson har ju mycket överraskande lyckats förträffligt med Läjkers genom att primärt etablerat en backuppsättning och ett försvarsspel som varit helt överlägset effektivt i serien och med detta som stöd successivt kunnat jobba in ett anfallsspel som är tillräckligt starkt för att vinna matcherna, när försvaret satt grunden.

Matcherna mellan Läjkers och Luleå handlar i princip om just detta: vilket lag försvarar sig bäst? När vi mötts under säsongen har svaret varit självklart: Läjkers försvar har varit klasser bättre än vårt och de har därmed enkelt spöat oss.

I första matchen i Plastsjö såg det också ut delvis på det sättet men Luleå kämpade betydligt bättre än tidigare och när vi med Lassi och flyt kunde hålla bara 1-0 in i slutet var det starkt.

Och så matchen igår. Där Luleå, trots alla spelare vi saknade så att vi t.o.m. fick ta in en oprövad 17-åring på bänken, jobbade så mycket mer och perfekt och nästan helt eliminerade misstagen, fick till ett försvar på riktigt hög och konkurrenskraftig nivå.

Samtidigt kan man tycka att Läjkrarna blev lite bekväma och mysiga i tron att det ordnar sig säkert som vid de fem tidigare mötena under säsongen och då inte var lika angelägna att ge allt när det kostade på och de riskerade monstermanglingar mot sarg.

Men nu är de varnade och kommer säkert inte att göra om dessa misstag. Det känns underbart att vi kunde står emot i två matcher som slutade i princip 1-0 och 1-0 för hemmalagen, därmed synnerligen illustrativt för att det i första hand är kampen mellan två försvar som avgör detta. Och när Läjkrarna nu troligen skärper sig kommer inte ett grovt decimerad Luleå Hockey att kunna stå emot. Tror jag tyvärr.

Er drabbning mot Fiskrenset är ju en helt annan hockey. Det handlar betydligt mindre om försvarssystem utan om fart och tyngd och fysisk hockey på underhållande nivå. Där ni har spetsspelare som är så mycket bättre på detta jämfört med Fiskrenset vars spets Lasch försvinner, gammelful-Joel hänger med allt sämre, Borglund som specialiserat sig på att leta knätacklingar på motståndarlags viktigaste spelare nu fick sitt straff och försvinner. Vem ska stå upp för Fiskrenset? Johansson med spaden? Osäkert om han blir med? Friberg? Ja han är en rackare men ack så ensam.

Jag tror att inte ens glappande klockor kan stoppa er idag utan att ni plockar Fiskrenset i Scandal-i-Analium och jag kommer att njuta över att så sker:-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och i detta nu har vi lyckan att kunna följa Luleå Hockey mot DamPölsan i match två i SM-finalen. Den första matchen spelades i den gävliga URK-arenan och i den matchen var Luleå en klass bättre än DamPölsan även om det tog lång tid innan proppen gick ur och målen ramlade in.

Nu har vi spelat första perioden och ställningen är 0-0 sedan DamPölsan lyckats stå emot i spelet mycket bättre än nere i URKen.

Fortsättning följer!
Kommentera