Luleå HF

116441 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2500532

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Timret har ledningen med 3-2 när sista halvan av tredje perioden återstår. Men då vänder Gangsteröret och vinner med 4-3 och har nu ledningen med 2-0 i matcher.

Nu måste Timret vinna 4 av 5 eventuellt kommande matcher, Det har ju hänt att sådana vändningar kommit, men det ser riktigt svårt ut för Timret att komma åt Gangsteröret nu tyvärr.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Läser i media att Anton Rödin och en ledare - tror det var Ove Molin - hemsökts av vettvillingar efter förlusten mot Malmet igår.

"– En trasig bil ja, men när ens barn blir rädd för att det knackar på dörren dagen efter, då får det fan vara nog, säger Anton Rödin.
Anton Rödins två barn, en dotter på fyra år och en son på tio månader som blev skärrade av händelserna, precis som Anton Rödin och hans fru Kristin. Jag fick rycka upp barnen och gå upp och gömma dem i en garderob på vinden, för att det står maskerade män och bankar på dörren. Det är så långt ifrån okej, säger Anton Rödin."

KOMMENTAR
Det spelar ingen roll vad man tycker om enskilda ledare och spelare, vilket man med all säkerhet markerat från läktare etc. Men denna typ av "supportrar" har inget med hockey att göra och svårt att tro att de ska hållas fria i samhället. Men det finns ju liknande vidrigheter, inte så mycket i hockeyn även om Apan haft lika vidriga supportrar som nu Pölsan, men i sparkbollen med en också nämnd klubb har en firma som i princip lyckats ta kontroll över klubben i fråga, genom en stomme av 30-40-åringar som vanligen är väl etablerade civilt, men kombinerar detta med en vilja till våld vanligen i lönndom.

Vi hade ju i höstas någon - troligen felrunkad lulvåsupporter - som bankade på Brännis dörr. Vilket jag ville tycka kanske inte var så farligt. Men jag ändrar mig. Man måste stämma i bäcken.

När det gäller Apan fick "supportrarna" under ett helt år förfölja en kvinna och hennes minderåriga barn med att gång på gång skära sönder däcken på hennes bil samt ringa och mordhota barnen på nätterna. Anledningen var att hon var chefredaktör för en tidning som publicerat information om att spelarna i Apan ställt till med suparfest under pågående kval inklusive att en spelare blivit tagen av polisen när han i fyllan och villan körde av vägen. Plus att hon var kvinna...

Medan klubben Apan höll käft, supporterklubben åtminstone utåt höll käft, media höll käft och polisen struntade i det.

Vad fick det för följder? Ja, att klubben senare hade ett gäng supportrar som fälldes i olika arenor för frekvent heilande på hockeyläktare och att de - efter att ha blivit uppeldade av en ljugande brännvinsjournalist som inför hockeyderby kom ut med artikeln STANNA HEMMA, IDIOTER till bortalagets supportrar - överföll bortasupportrarnas buss på väg hem med stenbumlingar, krossade rutor och blödande supportrar som följd - efter att bortalaget vunnit matchen.

Det här var ju lika vidrigt som det som nu händer i den gävliga staden.

Så, vad göra? Man kan ju påstå att det är ett samhällsproblem, att det inte är hockeyns "fel".

Men jag tycker att Pölsans supportrar har ett ansvar att agera genom att markera att man vägrar ha något att göra med detta bottenskrap. Gör allt man kan för att identifiera "supportrar" som har sådana tendenser och t.o.m. gör allvar av det.

Pölsan ÄR Pölsan och för många är det naturligtvis en tragedi att Pölsan med stor säkerhet nu sparkas ur högsta divisionen för första gången sedan 1960.

Men att acceptera sådana här vidrigheter är en större tragedi.

Ta ert ansvar NU!
Kommentera