Luleå HF

116441 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2508253

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
APANS FUSK, del 1

Vi har ju många gånger noterat att i slutet av matcher där Apan ligger under har aporna för vana att ”förlora benen” och genom detta fusk filma till sig en utvisning så att de i efterföljande PP kan kvittera.

Med drygt åtta minuter kvar av tredje perioden hade Röglet ledningen med 1-2 och det var ett klassiskt läge för apfusk. Fuskade de? Vi kollar.

Bild 1
Här har vi ett läge bakom Röglets mål där Apan Kühnackel står på benen, men han känner Röglaren Moziks klubba till vänster av kroppen och tänker: nu har jag läget!

Bild 2
Se hur elegant båda benen ”plötsligt” får för sig att förlora kontakt med isen. Här har vi en fin ”förlora benen” på gång!

Bild 3-4
Men plötsligt avbryter han sitt strålande fuskförsök! Han tar fram vänster ben och återvinner balansen! Varför?

Ja, se till vänster på bild 3. Där kommer en annan apa vars ben redan försvunnit. Inte oväntat är det mästaren på fusket ”benen försvinner” – andreas swin-gerli.

Kühnackel vill ju inte köra på sin lagkamrat och i det läget var det inget problem att återta balansen och hålla sig benen, fast han rejält påbörjat en ”benen försvinner”.

Men vad hur kom swingerli in i bilden?

Var god se nästa avsnitt – APANS FUSK, del 2
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
APANS FUSK, del 2

Bild 1
Här ser vi hur Apan Kühnackel jagar puck ner mot kortsidan och hur Röglaren Mozik som är närmast hänger på honom. Vid sargen står en zebra och har koll på händelserna.

Se nu till väster på bilden. Det är Apan swingerli vid blå som är på väg att accelerera förbi Röglaren everberg. När han går förbi Everberg passar han på att nypa fast dennes klubba med höger arm mot kroppen.

Bild 2
3 sekunder senare; Kühnackel och Mozik nere vid sargen nu för orientering.

Bild 3-4
Se, här kommer swingerli och everberg in i bild. Everberg tätt bakom, eftersom swingerli nypit fast hans klubba. Men swingerli står stadigt upp.

Bild 5- 8
Men nu händer det! ”Benen försvinner” på mästaren swingerli och det går undan! Det tycks ta tid – 4 bilder – men se läget på alla andra ishockeyspelare så inser man att allt sker på en bråkdel av en sekund. När swingerlis ”ben försvinner” levererar han en dramatisk pladask!

Bild 9
Var god notera swingerlis eleganta teknik – som vanligt vrider han sig för att ta emot överkroppen på en eller två armar så att huvudet aldrig faller i isen. Everberg har förstått vad swingerli är ute efter och har till slut släppt sin klubba men det är för sent. Han hann inte med när swingerlis ”ben försvann”. Dessutom ser vi att Kühnackel tagit sitt ansvar, stannat upp stående för att inte krocka på swingerli.

Och till vänster på bilden ser vi äntligen zebran i bild igen. Han har ju hela tiden haft ögonen på Kühnackel och Mozik och plötsligt kommer en swingerli in i bilden med everbergs klubba fastnypt under armen.

Vad har hänt? Ja, det vet han ju inte, han ser bara slutresultatet men han får hjälp av appubliken som vrålar. Köper han det?

Bild 10
Javisst! Armen upp i luften! Utvisning på Everberg vilket dröjer ytterligare 7 sekunder eftersom apan har pucken.

Och sedan behöver Apan bara 22 sekunders PP innan de kvitterar till 2-2.

Ren rutin för en klubb som utvecklat fusket till en konstart där vare sig zebror eller kommentatorer upptäckt vad de håller på med.

Här på Luleåsidan har vi ju under säsongen lagt in bortåt tio sådana situationer där swingerli låter ”benen försvinna” i slutet av matcher som står och väger.

Och märk väl – detta efter att bara kollat på en minimal del av apmatcherna. De måste alltså ha fuskat på det här viset betydligt fler gånger. Hur många poäng kan de tänkas ha fuskat till sig under säsongen på det här viset? 10? 20? 30? Här lyckades de vända en förlust till en vinst mot Röglet.

Man mår illa.
Kommentera