Luleå HF

116441 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2508473

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Slutspelet om SM för J20 A-junisar

Luleå har ju gått bra i år och hade vinsten i J20 topptio men passerades i sista matchen sista perioden av Morsan med en pinne. Nu pågår åttondelsfinalerna och Morsan, som valde kvalkvalificerade Timret som inte ens varit med i Topptio som motståndare - men fick stryk i två snabba och är utslagna;-)

Läget i åttondelarna (bäst av 3):
• Mora IK - Timrå IK 0 - 2
• Leksands IF - Färjestad BK 2 - 0
• Djurgårdens IF - Örebro HK 2 - 0
• Frölunda HC - Rögle BK 0 - 2
• Skellefteå AIK - Linköping HC 0 - 2

• Luleå HF - AIK 1 - 1
• Växjö Lakers HC - Västerås IK 1 - 1
• HV 71 - IF Malmö Redhawks 1 - 1

5 av lagen till kvartsfinal är redan klara alltså, men i tre åttondelar spelar en tredje och avgörande match idag.

Det gäller bland annat Luleå, som mycket överraskande torskade borta med 4-0 mot JunisGnaget i första matchen. Match två hemma i Delfinen vann Luleå komfortabelt med 7-2.

I detta nu spelas den avgörande match 3 i Delfinen och efter två perioder är ställningen 1-0 för Luleå. Värt att notera att tre av Luleås juniorer i går kväll spelade för A-laget nere i Plastsjö och alltså 14 timmar senare är på is igen för juniorlaget.

Mycket spännande alltså och det kan sluta hur som helst tycks det. Kom igen nu, Luleå!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Puh! JunisGnaget kvitterade till 1-1 med 4,5 min kvar av tredje, men sedan satte Luleå 2-1 i PP med knappt 2 min kvar och dessutom 2-1 i tom kasse i slutsekunden.

Det var ett drama och härligt att Luleå vann. Eftersom JunisMorsan sparkades ut av Timret är Luleå nu topprankat och först att välja motståndare, har hemmaplansfördel etc.

JunisLäjkers ledde länge topptio-serien, men åkte nu också de ur slutspelet, spöade av Västerås.

Bara HuVa-Malmet kvar nu av åttondelsmatcherna, 1-0 för HuVa efter första perioden.

8 lag kvar nu i J20-slutspelet och flera av toppkonkurrenterna försvann alltså nyss. Nu framstår Luleå som nog favoriter till SM. Det skulle i så fall vara riktigt läckert. På en och samma säsong vinner Luleå TV-pucken, blir Luleå igen dammästare, och kanske då också J20-mästare. Herrarnas A-lag då? Ja, lite mellansäsong i år, men i fjol till game seven i finalen och nästa år?! Hockeyn i Luleå äger:-)

Man blir glad.
Kommentera