Luleå HF

116121 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2509265

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
roger_sundsvall:

Dags för tränarna och ta tag i detta nu, var det inte bulan som stängde av shinimin efter hans filmning under säsongen? Nu har han ju skärpt till sig och fokuserar på hockey vilket är det han är bra på
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
mattias - 74: Ja Shinnimin är en riktigt fin saga. Vi i Luleå hade ju retat upp oss på honom ett slutspel då vi mötte och slog Plastläjkers där han då spelade. Vi ledsnade totalt på hans teatraliska "dödsfall" på isen. Shinnimin var kul tycker jag som gav fingret åt Luleåpubliken i Delfinen samt när han kom till match iklädd kycklingdräkt på svar på våra ramsor om Chicken Shinnimin.

När han sedan kom till oss var meningarna väldigt delade bland Luleåsupportrar. Men faktum var att vi upptäckte att fan filmade inte utan förstärkte för annars fick han inga domslut med sig. Så han fuskade inte på det viset. Men visst var det fortsatt stötande att se hans teatraliska fall där han aslog upp armarna och "dog" ungefär som den där sergeanten på affischerna för filmen Plutonen.

När hockey-Sverige förklarade att man nu skulle satsa på att motverka filmningar - talrika bevis på sådana fanns eftersom alla filmer och repriser ur olika vinklar gjorde sådant tydligt - fick alla för sig att det var Shinnimin som var den värste, vilket han faktiskt inte alls var. Men man hade fått sin syndabock och drevet hade startat. Då förklarade Skuggan, Bulan och Stridh i diverse intervjuer att Luleå verkligen inte var en klubb som ville bli förknippade med filmningar och att man skulle diskutera detta med Shinnimin som drevet riktades mot.

Någon vecka senare gick Shinnimin ut offentligt i lokaltidningarna och förklarade att dessa förstärkningar skulle han helt lägga av med för att vi alla skulle kunna koncentrera oss på hockey.

Drevet tystade men inte en j-a annan tidning, hockeysite eller SeMer - som alla eldat på mot Shinimin - skrev ett skit om det eller berömde Shinnimin för det steget. Så i SeMer, Aftontrasan, Sexpressen, Hockeysverige och sådana platser låtsas man inte om att det hänt. Vilket innebär att det fortfarande sitter "kommentatorer" i SeMer-matcherna som i bisatser lägger till "Shinnimin har ju att rykte som filmare men idag har han inte ställt till med något" typ.

Äckligt!

Det som hände var att Shinnimin totalt lade av med förstärkningar. Det innebar också att under 1-2 månader var han en skugga av sitt tidigare jag men sedan lossnade det och han har blivit bara bättre och bättre och idag tillhör han säkert de typ 20 bästa anfallarna i serien. Han är oerhört intensiv hela tiden han är inne på ett byte och tar man-mot-man mot sådana som är mycket större än han själv är. Dessutom har hans obestridliga skicklighet kommit till sin rätta: han är snabb, kreativ, ofta passningsskicklig och har ett alldeles utmärkt målsinne. För övrigt den ende med sådant i årets Luleå, sedan Brännis "lagt av", ja Honka är bra också, men Shining Shinnimin är bäst.

Den här utvecklingen för Shinnimin har gjort honom självklar i Luleå och alla har svängt och vill ha kvar honom och nu har han ett nytt avtal om 1+1 år och håller på att förändrats från att ha varit en kontroversiell spelare hos oss till att närma sig ikonstatus.

Samtidigt är man fortfarande förbannad för att "media" sket i hans metamorfos. Det gör att de nu säger att han har blivit väldigt bra på senare tid "och filmar inte lika mycket". Hade han spelat i någon storstadsklubb hade det låtit annorlunda, men nu är det ju "bara" Luleå det handlar om så det tycker de är skitsamma, snarast tycks man vara lite sur över att inte få fortsätta dreva mot honom.

Detta gör att det finns folk inklusive zebror som fortfarande "tror" att han filmar och t.o.m. givit honom 2 min för sådant några enstaka gånger.

T ex hände det i matchen Plastläjkers-Luleå då zebran Linde fick psykbryt och dömde anti-Luleå i två perioder.

I början av tredje perioden - Plastläjkers ledde med 3-2 - utvisades en plastspelare då han slagit klubban i huvudet på vår kapten Erik G. 9 sekunder senare utvisades en annan plastläjk då han i slottet med klubban trippade och hakade Shinnimin brutalt (som ej var puckförande) fyra gånger på 4 sekunder och till slut kunde inte Shinnimin hålla balansen utan gick ned på knä men hoppade direkt upp och körde vidare.

Då kollapsade marcuslindes dömeri och han visade helt sjukt ut Shinnimin för "diving or embellishment" allt i syfte att lugna den då galna plastpubliken genom att INTE ge Luleå chansen 5 mot 3. Han "visste" ju att Shinnimin var en "filmare" eftersom plastpubliken skanderat FILMALE, FILMALE, FILMALE åt Shinnimin gång på gång under de tre matcher som spelats i kvarten.

Bedrövligt. Som SeMer, aftontrasan, sexpressen och övriga så kallade rikstäckande media (läs: lokalmedia för Fjollträsk) tillåtit eftersom det inte gäller en djurgårdare eller så.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
mattias - 74: MoDo stängde av Ingman för filmning. Shinnimin stängdes aldrig av men de hade ett ”snack” sedan gick Shinnimin ut i lokalmedia och lovade att sluta. Sedan dess har det blivit mycket bättre.
Kommentera