Luleå HF

116440 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2550184

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Efter en fantastisk NHL-säsong där han hade spaden för Boston i 49 matcher och räddade 93,8% av skotten har MooDoo-produkten Linus Ullmark belönats med Vezina Trophy, som bara tredje svenska målvakt, efter Pelle Lindbergh och Henrik Lundqvist. Mycket imponerande och man blir stolt!

I skuggan av Ullmark konstaterar vi också att Luleå-produkten Filip Gustavsson i Minnesota var NHL:s näst bäste vakt under säsongen då han levererade strålande 93,1% räddningar på 39 matcher. Ett resultat som också det ligger bland toppinsatserna en svensk någonsin levererat i NHL. Då ska man också beakta att Filip gjorde det i Minnesota, som var ett lag på dryg mittennivå i ligan, medan Ullmark gjorde sitt resultat i Boston, som var ligans mycket överlägset bästa lag under serien.

Filips kontrakt går ju ut nu och det ska bli spännande att se vad han erbjuds. Han borde ju erbjudas ett mycket välbetalt avtal som förstevakt för Minnesota. Har läst lite hur NHL-media bedömer saken och de håller med om det men menar att Minnesotas problem är att de har ytterligare en vakt, som förväntas inom något år vara värd ett kontrakt som förstevakt i Minnesota. Luleåprodukten Jesper Wallstedt.

The plot thickens!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Grattis till Karlstadspöjken Leo Carlsson som i natt draftades som nr 2 till NHL. De svenskar som dryftats så högt som 1-2 är Mats Sundin, Rasmus Dahlin, Henric och Daniel Sedin samt Gabriel Landeskog. Indikerar alltså att vi har en riktig storstjärna på G här. Vid valet uppskattade NHL-kommentatorerna att den här grabben kan komma att leverera tusen poäng och tusen NHL-matcher.
Kommentera