Luleå HF

116440 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2551256


Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Tycker den där tabellen över hur olika klubbar lyckats när de under slutspelet efter Elitserien SHL:s nått final och fått spela om gludet var rätt intressant.

Har färgmarkerat lite för att illustrera slutsatserna.

Grå markeringar gäller lag som bara deltagit i 1-2 finaler och underlaget är alltså för litet för att bedöma klubbens styrkor historiskt när de får tävla om gludet.

Gula markeringar gäller klubbar som spelat minst fyra finaler och där gått i princip 50:50 eller där de bara är en vinst/förlust från att nå 50:50.

Gröna markeringar för klubbar som, när de får spela final nästan alltid eller alltid tar gludet.

Och röda markeringar för klubbar som förlorar gludet dubbelt så ofta som de vinner det.

Slutligen kan vi konstatera att om Luleå eller MooDoo vinner gludet till våren kommer klubbarna att konvertera från röda till gula.

Det gäller inte Apan, som även om de skulle ta gludet till våren nu fortfarande kommer att behålla sin karaktär av röd förlorarklubb.

Inte så oväntat kanske.

Om vi beaktar åren innan Elitserien - som aporne gärna vill framhålla - i kombination med approklamationen här på sidan nyss att det bara handlar om att vinna eller förlora glud ( medan seriespelet lokalt i obygden mest intresserar så kallade tomma stolar) finner vi att Apan kommit på plats 2 i slutspelet tre ytterligare säsonger medan de aldrig vunnit.

Och ser vi igenom kvalspelet till Elitserien SHL finner vi att Apan nästan uteslutande torskat där hur segertippade de än varit. Och när allt talat för dem efter att ha köpt, köpt och köpt spelare de genom avancerat hitte-på förklarat vara helt egna produkter från obygden, illustrerade de omedelbart deras plats i hockeyns historia "Upp som en sol, ned som en pank Apa".

Vet inte vad det beror på men kanske ligger förklaringen i en brist på sportslighet och förkärlek för fusk?

Den uppfattningen får man gärna då man lyssnar på den lagkapten som styrde inställningen för Apan i många år. Apsupportrarna har startat en pod "krysset brinner" där de själva intervjuar diverse apspelare. I senaste avsnittet intervjuades Fläskberget, som förklarade att fusk bara är fusk om domaren upptäcker och bestraffar det.

Ja, det är ju en moral som säger det mesta...
Kommentera