Luleå HF

116440 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2552291

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
puffe: Jo, jag och Huge pratade om ett parti - han slog mig för några år sedan! - men jag fick skjuta det på framtiden för jag hade lite tidskrävande uppdrag plus behövde följa Luleå Hockey den tid jag var här. Men det blir nog v vad det lider.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Just nu fortsatt spännande att vänta på hur det går för Luleåprodukten Filip Gustavsson och hans kontrakt i NHL.

Som bekant bör Ottawa bort honom till Minnesota för att få Cam Talbot som målvakt. Det var ju Talbot som knäppföreningen Edmonton gav förstaspade, i stället för Anders Nilsson, som var den bättre av de två, hade överlägsen stats och stod nästan alla matcher.

Talbot gjorde ingen lycklig i Ottawa och landade på <90% räddningar. Filip däremot slog igenom med dunder och brak. Landade som NHL:s näste bäste målvakt enligt stats, bara Ullmark - som fick Vezina - gick ännu bättre och då ska man veta att han spelade för ligans överlägset bästa lag i serien, Boston, medan Filip lirade för betydligt mindre lyckade Minnesota.

Det stora problemet är att Minnesota inte FÅR betala det Filip är värd, eftersom de redan sammanlagt betalt så mycket för nuvarande trupp. Och ett ytterligare problem är att "Complicating matters are the flat NHL salary cap, Minnesota’s cap situation, and star prospect Jesper Wallstedt in the pipeline." de har en ytterligare Luleåprodukt som väntas kunna bli hur bra vakt som helst.

Nu ligger alltså ärendet i skiljedomstol, som kan fatta beslut om vilken lön Filip ska ha någon gång under tiden 20 juli - 4 augusti. Så inom två veckor får vi veta, men kanske det inte blir domstolen utan klubben+Filip som kommer överens innan: förra året kom alla överens i slutet och bara två fall avgjordes av domstol.

Filips lön har varit 785 000 USD, men en värdering tidigare i somras uppskattade att han var värd runt 4 miljoner nu, samt gissade man att klubben kanske föreslagit runt 3 miljoner medan Filip frågat efter 4 miljoner.

Nyligen gjordes en annan bedömning där man gissar att de kanske landar på ett 2-årskontrakt med 2,85 milj USD i årslön. 29,6 miljoner svenska kronor i årslön. Inga dåliga pengar;-)
Kommentera