Luleå HF

116440 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2552648

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaha, under det långa uppehåll när hockeyn vilar, händer det att man ser på annan sport, men då ska det handla om OS eller sparkbolls-VM.

Och nu har vi just sparkbolls-VM, även om det inte är för herrar utan för damer. Men damerna har skärpt till sig och det blir ofta sevärd sparkboll och spännande matcher när de svenska damerna går långt i mästerskap.

Detta mästerskap spelas i Nya Zeeland/DownUnder och därför blir det ovanliga speltider. Idag spelas Sveriges första match med avspark kl. 17.00, vilket blir 07.00 svensk tid.

Vi möter Sydafrika och har spelat 24 minuter. Matchbilden hittills att Sverige dominerat med bra passningsspel, medan SA tycks nervösa och kör "pojksparkboll" dvs alla springer dit bollen är.

Sverige har redan tagit sig fram till ett flertal anfall som nått djupt, men missat eftersom sista passet blivit alldeles för högt och långt. SA har kommit fram några gånger också och då genom att svenska backar helt felbedömt långa passningar framåt från sydafrikanskorna.

Sammanlagt ser det alltså bra ut för Sverige, om nu inte SA lugnar sig och organiserar defensiven bättre. Fast de svenska backarnas uppträdande har oroat.

Intressant att höra att publiken tycks jubla när SA lyckas med något. Men man hör inga vuvuzelor, gissar att det är lokalpublik som gärna ser att Sverige faller för att "öka" chanserna för Waltzing Matildas.
Kommentera